Meses de negociació

El Ministeri d’Educació inicia una reforma legal que segueix sense solucionar la problemàtica al professorat de FP

La iniciativa del Ministeri aboca a l’ensenyament de FP a un conflicte que patiran les comunitats autònomes

dijous 29 abril 2021 16:59 h

A la reunió celebrada en el dia d’avui de la Mesa de Negociació del Personal Docent no Universitari del Ministeri d’Educació i Formació Professional, el departament de la Sra. Celaá ha confirmat la seva decisió d’eliminar l’Annex VI de Reial Decret 276/2007 que estableix aquelles titulacions de Tècnic Superior i Especialista que es consideraven equivalents a efectes de docència per a l’ingrés al cos de professors tècnics de FP

El Sindicat també ha exigit solucionar la situació en frau de llei del professorat interí

Sense fer cas de totes les propostes, sense deixar cap marge per a la negociació, sol·licitada repetidament per totes les organitzacions sindicals a les quals en cap moment se li han facilitat els documents pertinents, ni prèviament a la convocatòria com hauria de ser la pràctica habitual ni quan -en la celebració de la reunió d’aquesta mesa- es va demanar perquè s’esmenara aquesta anomalia, el Ministeri no ha tingut una actitud receptiva i ha seguit endavant amb un procés que pot determinar la pèrdua del seu lloc de treball per part de milers d’interins i interines del professorat Tècnic de Formació Professional a tot l’Estat espanyol. Una vaga referència a una esmena transitòria a presentar a les cambres legislatives que el Ministeri ha esbossat com a possible solució, no dóna les garanties suficients, per considerar que aquests llocs de treball no estan amenaçats.
Amb l’aprovació de la LOMLOE, fa més de quatre mesos, que va introduir la disposició addicional onzena, el professorat tècnic de Formació Professional quedava en una situació delicada. Sembla que obria la porta a l’ingrés al cos de Professors de Secundària a una part d’aquest professorat, mentre que deixava als altres, en una situació a extingir. En comptes d’abordar aquesta problemàtica, que requereix una negociació, amb un horitzó de recerca d’una solució satisfactòria per a tothom, en què ningú isca perjudicat, l’únic que ha abordat el Ministeri és l’eliminació de l’Annex esmentat, que no ajuda a ningú i posa en dificultats -si no impossibilita- la contractació per part de les comunitats autònomes del professorat acollit a les titulacions esmentades en aquest annex com a vàlides per accedir a l’ensenyament. Les administracions educatives, en la majoria dels casos, molt satisfetes amb un professorat que manté la formació professional amb uns alts nivells de qualitat, tindrien moltes dificultats en substituir, inclosos els problemes jurídics que poden plantejar-se.
La totalitat de les organitzacions sindicals pertanyents a la taula de negociació, hem traslladat al Ministeri que només podem considerar la reunió mantinguda en el dia d’avui com una presa de contacte i que esperem de el Ministeri de l’inici del procés negociador a què s’ha compromès. La dinàmica mantinguda fins ara no convida a l’optimisme. Ni la ministra d’Educació, ni el secretari d’Estat, ni la directora general d’FP semblen estar involucrats en el diàleg amb els representants del professorat, i això, en els moments actuals, amb una llei orgànica de desenvolupar, no sembla ser el millor escenari.
No volem que ningú es quede fora i tot el professorat afectat accedisca al cos A1 abans de l’inici del pròxim curs 21-22.
A més, des STEs, exigim que la negociació “real” de les condicions del professorat tècnic de FP es realitzen com més aviat millor i amb una proposta prèvia per part de l’MEyFP.
D’altra banda, el MEyFP ha proposat introduir una modificació a l’accés prèvia petició del departament d’educació de Govern de Navarra, que consisteix literalment en:
Les administracions educatives poden determinar en les convocatòries de procediments selectius d’ingrés, les places d’una mateixa especialitat que requereixen l’acreditació de el coneixement d’una llengua estrangera.
Ens neguem rotundament a aquest canvi i així li ho hem traslladat a la mesa sectorial.

També exigim la negociació de l’ingrés a la funció pública docent que servisca per solucionar la situació en frau de llei del professorat interí.

Etiquetat com a

ptfp mesa sectorial

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR