Arranjament escolar

El Ciutat d’Oviedo de Torrevella rep a la inspecció i l’ajuntament amb protestes

Han acudit per explicar als pares i mares el procés de recol·locació de l’alumnat quan el curs que ve tanquen l’escola

Concentració de pares i mares per a rebre la comitiva de l'administració

dimarts 11 març 2014 17:03 h

La Conselleria d’Educació va comunicar la setmana passada al CEIP Ciutat d’Oviedo de Torrevella que tancarà el centre el curs que ve i que s’obriria un procés extraordinari aquesta setmana per a recol·locar l’alumnat d’aquest centre en la resta de centres de la localitat. En un principi els havien garantit que recol·locarien tot l’alumnat del centre en el CEIP l’Acequión, després es van desdir i els recol•locarien en tots els centres de la ciutat, però ara sembla que han rectificat i tornaran a recol•locar-los en l’Acequión.

L’argument de la baixada de la natalitat és una gran farsa per a desmantellar la xarxa pública a favor de la privada

Aquest matí la inspecció educativa ha acudit al centre acompanyat de la regidora d’educació i d’un tècnic de l’ajuntament per explicar als pares i mares com seria aquest procés. Els pares i mares els han rebut a l’entrada del centre, que estava tancat en senyal de protesta. Ha hagut d’acudir la policia local per obrir el centre i la comitiva de l’administració ha hagut d’entrar per una porta lateral.
En eixe moment, els pares i mares han ocupat el corredor d’entrada per rebre amb protestes la comitiva de l’administració que, finalment, han explicat el procediment extraordinari obert des de demà fins el divendres perquè els pares que vulguen puguen prematricular els seus fills i filles en qualsevol centre de la localitat i, si no hi ha places, els han garantit que entraran en l’Acequión. També han informat que en infantil les ràtios seran de 25 alumnes (i no de 30 com ara) i de 30 en Primària.
Es dóna el cas que l’Acequión està a 1,5Km del Ciutat d’Oviedo i, per tant, es fa necessari el transport escolar. El transport escolar de Torrevella està subvencionat en part per l’ajuntament i els pares i mares han d’abonar 15€, però ja han anunciat que el curs que ve no serà subvencionat, amb la qual cosa s’incrementarà el preu del transport escolar.
Recordem que el Ciutat d’Oviedo és una de les víctimes de les retallades brutals de la Conselleria d’Educació en l’arranjament escolar i està en barracots, com el Cremona d’Alaquàs. Ambdós centres estan patint la política de la Conselleria d’Educació d’eliminar els barracots sense construir centres sinó suprimint directament l’escola sencera i recol·locant l’alumnat en altres centres de la localitat.
Aquesta política contrasta en canvi amb la cessió de sòl públic per a construir centres concertats. Si està baixant la natalitat no té sentit que tanquen escoles públiques i es construisquen concertades a costa de la pública. Per tant, l’argument de la baixada de la natalitat és una gran farsa per a desmantellar la xarxa pública a favor de la privada.
A aquesta gran mentida se suma la del president Fabra, que assegurava haver tancat RTVV per evitar tancar col·legis i hospitals. Doncs bé, amb la proposta d’arranjament escolar es tanquen diversos centres, si no el curs que ve com és el cas del Ciutat d’Oviedo o el Josep Camarena de Gandia, en un futur immediat com és el cas del Ciutat de Cremona d’Alaquàs o el Santa Quitèria d’Almassora, entre d’altres.


Comentaris

Vicente Penalva Antón

17 març 2014 / 09:36 h

Es curioso que se suprima o se reduzca la subvención del transporte escolar público por parte del Ayuntamiento de Torrevieja, para el año que viene, y que se subvencione en un 65% el transporte escolar al Colegio Concertado “La Purísima”, de la misma localidad. Algo no me cuadra o es que nos toman por tontos y otra vez ponen de manifiesto su ideología de beneficiar a unos pocos y perjudicar a la mayoría, que curiosamente son los más necesitados. ¡ Sobra ya de ayudas a concertados cuando hay públicos con plazas, y si quieren colegios privados o concertados, qué los pagen como se hacía antes!


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR