Mobilitzacions

Convocada vaga general contra l’abús de la temporalitat a les administracions públiques

Intersindical, CNT, CGT i la Coordinadora Valenciana d’Empleats Públics en Frau de Llei convoquen, al País Valencià, vaga general el 18 de juny en totes les administracions públiques.

dilluns 07 juny 2021 13:19 h

Hui, 7 de juny de 2021, ha estat presentada formalment la convocatòria de vaga davant l’autoritat laboral per Intersindical Valenciana, CNT i CGT. Una convocatòria que, per raons formals sols poden fer les organitzacions sindicals, però compta, a més, amb la participació a tots els efectes de la Coordinadora Valenciana d’Empleats Públics en Frau de Llei.

L’objecte de la vaga és exigir la fi del problema de temporalitat a les relacions laborals i administratives

L’àmbit de personal, funcional i territorial de la declaració de vaga afecta a la Administració General de l’Estat, Administració Autonòmica de la Comunitat Valenciana, Administració Supramunicipal (Diputacions), Administració Local, Agències Públiques, Empreses Públiques, Entitats de Dret Públic i Universitats. En definitiva, a las Administracions Públiques presents en l’àmbit territorial del País Valencià i al seu sector públic instrumental. Afectarà a tots els treballadors i treballadores de tots els àmbits sectorials públics, siga quina siga la modalitat de la seua relació laboral, funcionarial, estatutària, laboral, indefinits no fixes, etc.

L’objecte de la vaga és exigir la fi del problema de temporalitat a les relacions laborals i administratives en les administracions públiques. Raó per la qual es reivindica:

  1. La modificació de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic per establir sancions a les Administracions que abusen en un futur de la temporalitat. Aquesta sanció ha de ser suficientment dissuasòria com per previndre l’abús i alhora protectora dels drets laborals del personal víctima d’aquestes pràctiques, seguint les recomanacions de la Directiva Europea 1999/70/CE i del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE); la qual cosa passa necessàriament per la consolidació o fixesa d’aquest personal.
  2. Introduir modificacions legals i normatives que permeten la consolidació de l’ocupació del personal que actualment es troba en situació d’abús de la temporalitat. Aquesta segona reivindicació cobra especial rellevància davant les mesures que des de l’àmbit judicial i administratiu estan portant-se a la pràctica, totalment contràries als drets laborals del personal temporal i interí i oposades a l’esperit de la Directiva com així ha posat de manifest, en reiterades ocasions, el TJUE.

Ens referim, per una part, a la jurisprudència del Tribunal Suprem declarant el personal en abús com a indefinit no fix en els supòsits de personal laboral i a la vinculació de la interinitat de duració inusual a la creació de la plaça o a l’amortització en el cas de personal funcionari o estatutari. Per l’altra, a la convocatòria d’oposicions massives per part de les diferents administracions que només pretenen estabilitzar les places i no a les persones, prescindint de qualsevol consideració cap a les persones víctimes de l’abús; doncs, com diu el TJUE, no tenen caràcter sancionador, ni garanteixen l’estabilitat de l’ocupació del personal afectat.

Ara, a més i per si no hi haguera prou, cal afegir l’amenaça contra el personal temporal i interí que suposa la proposta del Ministre, Miquel Iceta, de reforma de l’EBEP que, no sols no soluciona el problema sinó que l’agreuja encara més, ja que sanciona a les treballadores i treballadors en abús de temporalitat, amb l’acomiadament forçós i sense indemnització, no aporta solucions a la temporalitat i, fins i tot, promou la precarització de les plantilles: pretén resoldre la temporalitat amb més temporalitat, penalitza les i els usuaris del serveis públics, per la qual cosa qüestiona també la seua continuïtat i no contempla cap solució al col·lectiu actual de personal en abús de la temporalitat.

És per tot això que, a més, cal exigir també la retirada immediata de la proposta del Ministre Iceta i, segons les circumstàncies concretes de cada sector o administració, la suspensió de les OPOs d’estabilització, l’exclusió de les places ocupades per personal en abús o l’establiment d’una garantia de permanència del personal que resulte afectat per la seua execució.

Raons de dret i justícia que ens porten a Intersindical, CNT, CGT i a la Coordinadora Valenciana d’Empleats Públics en Frau de Llei a instar a la participació del conjunt dels empleats públics en la jornada de vaga i a les mobilitzacions que es convoquen per eixe dia. Pel respecte als drets laborals del personal públic temporal i interí i per la defensa d’uns serveis públics de qualitat! Parem les administracions!


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR