Professorat interí

Conselleria vol pagar juliol i agost només a qui obtinga vacant en els tres primeres adjudicacions

STEPV considera inacceptable aquesta proposta i convoca assemblees la setmana que ve. També està treballant amb la resta de sindicats per a convocar concentracions de rebuig.

dimecres 07 desembre 2011 16:06 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Tècnica que ha tractat la denúncia dels tres articles de l’acord de professorat interí que la Conselleria va imposar unilateralment la setmana passada i la nova redacció d’aquests articles.

STEPV convocarà assemblees de professorat interí arreu del País Valencià

La Conselleria ha modificat la seua postura inicial de no abonar els mesos de juliol i agost a qui s’adjudique a partir de l’1 de setembre i ha proposat d’allargar aquesta data fins a les tres primeres adjudicacions de setembre. Per a STEPV aquesta nova proposta és inacceptable igualment perquè no només empitjora l’actual acord (les vacants fins a 31 de desembre s’abonen fins el 31 d’agost) sinó que empitjora fins i tot la situació anterior a la de l’acord actual, en què totes les vacants adjudicades fins el 31 d’octubre tenien un nomenament fins al 31 d’agost.
També han modificat la seua postura inicial quant al cessament (o reducció de la seua jornada) del professorat que a 1 de juny es quede sense docència directa en els ensenyaments postobligatoris i han proposat que només afecte al professorat de desdoblament en els cicles formatius d’FP. Igualment, STEPV ha rebutjat aquesta nova proposta perquè comportoria una segona retallada dels desdoblaments (recordem que el curs passat la Conselleria va reduir considerablement el nombre de mòduls formatius susceptibles de ser desdoblats).
STEPV ha proposat que totes les vacants que responguen a la planificació educativa per tal de posar en marxa el curs tinguen nomenament fins al 31 d’agost, independentment de la data en què siguen adjudicades. L’objectiu d’aquesta proposta és que s’oferten totes les vacants en el mes de juliol i que, com a molt, en el mes de setembre s’adjudiquen aquelles que no es puguen tancar en la planificació anterior a l’estiu perquè depenen de les proves i de la matriculació de setembre, de l’autorització de cicles, etc.

Vacants en el llimb

La situació que es dóna any rere any en què apareixen vacants una vegada ha començat el curs, i en moltes ocasions mesos després, s’ha d’acabar. En tot cas, les vacants que puguen sorgir una vegada començat el curs només haurien d’estar motivades per causes sobrevingudes impossibles de planificar (jubilacions, defuncions, malalties de llarga durada, excedències, etc.).
Una vegada més, la pressió sindical ha aconseguit que la Conselleria no done per tancat el tema i impose els seus plantejaments. L’administració s’ha compromés a estudiar les propostes sindicals i donarà resposta el pròxim 14 de desembre en un grup de treball.
STEPV convocarà assemblees de professorat interí arreu del País Valencià la setmana que ve per informar de primera mà i recollir l’opinió del col·lectiu i les seues decisions sobre el desenvolament d’aquesta negociació.
Així mateix, el Sindicat està treballant amb la resta d’organitzacions sindicats per a convocar noves concentracions la setmana que ve, previsiblement dijous 15 a Alacant, València i Castelló.
La pressió sindical està rebaixant els postul·lats inicials de Conselleria que empitjoren greument les condicions laborals del professorat interí, però el Sindicat considera que aquesta pressió ha d’anar acompanyada de la mobilització del col·lectiu per tal de minimitzar al màxim les modificacions que pretén aplicar l’administració.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR