retallades

Conselleria també aplica el Decret-llei de retallades salarials al professorat de la concertada

La patronal o bé acomiadarà personal o bé no els pagarà el que legalment correspon.

dimecres 18 abril 2012 20:36 h

Des de STEPV-Iv pensem que és un incompliment del concert educatiu, i un atac a totes les i els treballadors del sector

Ahir es van reunir els sindicats amb les patronals i amb la Conselleria per a tractar, d’una banda, l’aplicació del Decret-Llei 1/2012, de 5 de gener i d’altra, per a “negociar” el nou acord d’educació concertada.
En primer lloc, l’Administració informà que aplicarà a l’educació concertada els articles 13 i 15 del citat decret, i que la forma en què ho farà serà deixant de pagar els complements d’incapacitat temporal a partir dels 15 primers dies d’una baixa (llevat les derivades d’un accident laboral i de les malalties professionals) i els sous de les persones amb contracte d’interinitat entre l’1 de juliol i el 31 d’agost.
Evidentment, aquestos són drets que les treballadores i els treballadors de l’educació concertada tenim consolidats a l’Estatut dels Treballladors i al nostre conveni, així que, en paraules de l’Administració, seran les empreses les que hauran d’assumir les despeses.
Des de STEPV-Iv pensem que és un incompliment del concert educatiu, i un atac a totes les treballadores i treballadors del sector de concertada. Les patronals no estan disposades a assumir cap despesa d’obligatori compliment per part de la Conselleria i només deixen dues opcions: acomiadar (la qual cosa derivaria en un acomiadament improcedent i una possible indemnització que hauria d’assumir l’empresa) o continuar amb el personal en plantilla sense pagar-los el que legalment els correspon, que malauradament portarà a milers de reclamacions de quantitat en contra de l’administració, agreujant la situació que ja patim des de fa més de tres anys amb les pagues d’antiguitat.
D’una altra banda, poc va ser el que es va poder tractar sobre el nou acord d’educació concertada i l’esborrany que la Conselleria va presentar al mes de desembre, ja que l’Administració està pendent de veure com s’aplicaran les noves retallades anunciades pel Govern d’Espanya i va manifestar que segurament presentarà un nou esborrany d’ací un mes.
STEPV-Iv té clar que ara no és el moment més propici per a negociar i molt menys sobre assumptes de tanta rellevància com un nou acord que regule el sector de l’educació concertada (encara que sí que ho creu FSIE, l’únic sindicat que va insistir a l’inici de curs en què s’havia de negociar un nou acord). Tenim clar que un nou acord es traduirà en noves retallades i pèrdua de drets i poder adquisitiu per a les treballadores i els treballadors del sector, per la qual cosa el Sindicat no es cansarà de dir que mentre continuem amb aquesta conjuntura econòmica i amb aquest Govern Valencià, hem de prorrogar en la mesura del que és possible l’acord que encara està vigent i que després de la signatura al passat mes de desembre es prorrogà indefinídament mentre no es signe el nou.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR