Plurilingüisme

Conselleria catalogarà les places de secundària, batxillerat i FP en valencià després de 14 anys

Ha acceptat algunes propostes de STEPV, que demanava una catalogació més ambiciosa

dimecres 20 febrer 2013 17:37 h

Aquest matí s’ha negociat en Mesa Tècnica, entre altres temes, la catalogació en valencià dels llocs de treball de secundària. Des de 1999 existia el compromís fins ara incomplert de catalogar aquests llocs de treball, tal i com es va signar en l’acord de plantilles de secundària, denunciat i derogat unilateralment per Conselleria en 2010.

En principi el decret catalogava només les places de secundària i batxillerat. Conselleria ha acceptat incloure FP i posposa per a un futur la catalogació en ensenyaments artístics.
D’altra banda, la catalogació només afecta als centres públics, quan el decret de plurilingüisme s’ha d’aplicar en tots els centres “sostinguts amb fons públics”. Per això, STEPV ha demanat que la catalogació també s’aplique en els centres concertats, mesura que estudiarà la Conselleria.
Quant al període transitori per al compliment del requisit lingüístic, que afectarà en cas de mobilitat (concurs de trasllats), finalment serà de 4 anys. STEPV considera que aquest període no hauria d’anar més enllà del temps necessari per a obtindre el nivell mitjà o superior de la JQCV (en cas de no tindre’ls) i el curs de capacitació perquè la immensa majoria del professorat ja té la capacitació en valencià. En eixe sentit, el Sindicat ha plantejat la necessitat d’un pla de xoc per formar el professorat que encara no té la titulació requerida per a impartir docència en valencià.
Un altre aspecte que la Conselleria està disposada a modificar és treure el cos de mestres del període transitori perquè des de 1997 que les places de mestres estan ja catalogades i per tant no té sentit demanar aquest període de carència.
Les places d’aquests cossos es catalogaran en el mateix moment en què es publique l’ordre i el termini de carència per a obtindre el requisit lingüístic començarà a comptar des de l’1 de setembre de 2013.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR