Conselleria adjudica 7.800 vacants per al curs que ve, 700 més que el curs passat

La pressió i la mobilització donen fruits.

STEPV

dilluns 29 juliol 2013 18:31 h

1.400 docents interins no han tingut oportunitat de participar en els actes d’adjudicació per l’aplicació del nou acord

EL 26 de juliol es van publicar les llistes provisionals de l’adjudicació de places per al curs 2013/14 de professorat reingressat, en pràctiques, provisional i interí.
S’han adjudicat 7.816 vacants, 707 vacants més que el curs passat. L’increment s’ha produït en els cossos de secundària, en què s’han adjudicat 5.032 vacants, 724 més que el curs passat. En canvi, en el cos de mestres, s’han adjudicat 2.784 vacants, 17 menys que el curs passat, tot i que 194 interins del cos de mestres no han obtingut vacant respecte del curs passat, ja que aquestes places s’han adjudicat a reingressats, provisionals i opositors d’enguany (recordem que el curs passat no hi van haver oposicions).
Tanmateix, si comparem les dades des del curs en què van començar les retallades (2010/11) el saldo de docents adjudicats en juliol continua sent negatiu, amb 3.720 docents menys en el sistema, com es pot comprovar en el quadre següent:

ANY MESTRES SECUNDÀRIA TOTAL DIFERÈNCIA
2009 4188 7348 11536
2010 3626 6410 10036 -1500
2011 3115 6067 9182 -854
2012 2801 4308 7109 -2073
2013 2784 5032 7816 +707
DIFERÈNCIA 2009-2013 -3720

L’increment de l’oferta de vacants aquest curs es deu fonamentalment a la pressió i mobilització de la comunitat educativa que ha repercutit perquè els departaments de plantilles i provisió de llocs de la Conselleria oferten el màxim nombre possible de vacants aquests mes de juliol.

És a dir, no s’han creat més vacants (tret de les 800 places habilitades per contracte programa) sinó que s’han avançat a juliol moltes de les vacants que se solien ofertar a partir del mes de setembre. Les 650 places destruïdes enguany per la modificació de les plantilles de primària s’han vist compensades per les 800 creades de forma provisional pel contracte programa, amb la qual cosa s’està substituint plantilla estable per plantilla provisional, que cada any pot canviar de centre.

Quant a les noves places d’anglés que s’han creat amb la modificació de les plantilles, cal dir que s’han creat a costa d’altres especialitats com Francés o Pedagogia Terapèutica. En el primer cas, s’ha eliminat tota l’especialitat (és la manera que té Conselleria d’entendre el plurilingüisme) i en el segon cas s’ha retallat la plantilla a la meitat. Per tant, no s’ha incrementat la plantilla en els centres,  com pretén vendre la Conselleria, sinó que s’han reconvertit unes especialitats en unes altres sense cap augment de plantilla, sinó tot el contrari perquè els centres de 12 a 17 unitats i els de 24 perden un docent de plantilla.

Així i tot, STEPV considera que la pressió i la mobilització d’aquests darrers anys del conjunt del professorat i de la comunitat educativa contra les retallades de professorat ha donat fruits si comparem les vacants ofertades els cursos anteriors amb les d’enguany. I especialment el professorat interí -que pateix amb l’atur les retallades-, amb el suport de STEPV, AFID i la Coordinadora de Professorat Interí, ha protagonitzat les campanyes d’accions i mobilitzacions més intenses en defensa dels llocs de treball. Cal fer encara molta feina per a recuperar el total de professorat perdut per la modificació de les plantilles en totes les etapes educatives, per la qual cosa el Sindicat continuarà treballant el curs que ve.

Lamentablement, hi ha 1.400 docents interins que no han tingut oportunitat de participar en els actes d’adjudicació ja que han perdut el seu lloc en les llistes per l’aplicació del nou acord de professorat interí, que STEPV no va signar. Es tracta del professorat afectat per la convocatòria d’oposicions d’enguany que no tenia res aprovat en el passat o que no s’havia presentat a oposicions per ingressar per borsa extraordinària i que per aquest condicionant ha perdut el seu lloc en borsa. Ni tan sols els qui han aprovat en la convocatòria d’enguany la fase completa d’oposicions han pogut consolidar el seu lloc en borsa com sí que passa amb el professorat interí que tenia aprovada una part de l’oposició en convocatòries anteriors. Una clara i injusta discriminació entre docents interins que introdueix l’acord.

Recentment, el Tribunal Superior de Justícia ha denegat la suspensió cautelar de l’acord a STEPV perquè, segons el TSJ, el fet que quatre sindicats hagen signat legitima la validesa de l’acord. Tot i això, el Tribunal deixa la porta oberta perquè siguen els propis docents interins els qui presenten recursos sol·licitant la suspensió cautelar de l’acord.

La setmana passada STEPV va convocar assemblees a Alacant, Castelló i València de professorat interí i es va acordar presentar aquests recursos individuals, cosa que tindrà lloc aquest mateix matí.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR