Calendari escolar

Confirmat l’avançament de les proves de setembre i començament del curs l’1 de setembre en 2014

STEPV s’oposa a aquesta nova agressió a les condicions laborals del professorat

dimecres 19 juny 2013 14:31 h

Aquest matí ha tingut lloc la reunió de la Mesa Tècnica per a tractar el calendari escolar del curs que ve, 2013/14. STEPV ha preguntat per les declaracions de la consellera, María José Catalá, sobre l’avançament de les proves de setembre a juliol i de l’inici del curs escolar l’1 de setembre.
La Conselleria ha confirmat que està treballant en aquesta línia per al curs 2014/15. És a dir, que les proves es realitzaran al juliol i que el curs començarà l’1 de setembre.

Els primers dies de setembre són necessaris per a tancar la posada en marxa del curs

STEPV s’ha oposat rotundament a aquesta modificació del calendari escolar, que també modificarà substancialment les condicions laborals del professorat.
Amb aquestes modificacions el que pretén la Conselleria és convertir el mes de juliol en lectiu, d’una banda, i acurtar les vacances d’agost per preparar el curs, de l’altra.
Els primers dies de setembre són necessaris per a tancar la posada en marxa del curs que s’ha preparat al juliol. És a dir, acabar d’ajustar horaris, distribució d’alumnat, repartiment de tasques, organització de les optatives en secundària, etc. Si el curs comença l’1 de setembre els centres hauran de convocar el professorat del centre al final d’agost per a garantir l’inici de curs en condicions.
Cal tindre en compte que hi ha molt de professorat, tant de funcionaris de carrera com d’interins, que canvia de centre per concurs de trasllats, comissions de serveis o adjudicacions de juliol. Aquest professorat ha de tindre temps per a coordinar-se amb els equips directius i docents, acció que es fa al setembre, quan prenen possessió del lloc. A més necessiten els primers dies del mes per a presentar la documentació que l’administració requereix quan es pren possessió en un centre nou, especialment el professorat interí: titulació, certificats diversos, domiciliació, etc.
D’altra banda, els centres educatius al juliol no reuneixen les condicions tèrmiques que estipula el Reial Decret 486/1997 que per als centres docents ha de ser entre 17 i 27ºC.
D’aquesta manera, la Conselleria continua amb la seua política d’entrebancar la tasca docent i d’empitjorar les condicions laborals dels docents, sense tindre en compte cap criteri pedagògic ni organitzatiu ni les necessitats reals de l’alumnat ni de les seues famílies, ni tampoc les condicions tèrmiques dels centres docents.
STEPV ha demanat en la Mesa d’aquest matí que la consellera rectifique i abandone aquesta idea que generarà molts problemes i caos en l’inici de curs escolar. Si no ho fa, STEPV proposarà mobilitzacions de rebuig al professorat per a impedir que aquesta nova agressió es faça una realitat.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR