Inici de curs

Comença l’activitat lectiva al País Valencià

La jornada s’ha desenvolupat sense incidències de les quals el sindicat tinga constància. El professorat d’orientació en CEIP reclama que es respecte l’horari del cos al qual pertanyen

dimecres 08 setembre 2021 16:32 h

Avui ha començat l’activitat lectiva per a més de 800.000 alumnes al País Valencià d’infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional bàsica, FP de grau mitjà i superior. L’alumnat d’altres etapes educatives començarà pròximament l’activitat lectiva: programes formatius de qualificació bàsica i formació professional bàsica de segona oportunitat (15 de setembre), persones adultes (20 de setembre), ensenyaments artístics professionals i elementals, ensenyaments esportius i arts plàstiques i disseny (22 de setembre), idiomes (27 de setembre) i ensenyaments artístics superiors (28 de setembre).

STEPV insistirà en la necessitat de negociar amb la Conselleria aquells aspectes necessaris per a reforçar i enfortir el sistema

L’inici de curs s’ha produït amb normalitat, sense incidències de les quals tinga constància el Sindicat que hagen provocat la no obertura d’algun centre o situacions similars.

La principal queixa de la qual sí que té constància el Sindicat té a veure amb l’horari del professorat d’Orientació Educativa en centres d’infantil i primària (CEIP). Recordem que la Conselleria va decidir unilateralment suprimir els Serveis Psicopedagògics Escolars (SPES) i crear places d’Orientació Educativa (del cos de Secundària) en els CEIP (cos de Mestres). La Conselleria no ha resolt bé la inclusió d’aquest personal de secundària en els col·legis, perquè tenen un horari diferent als del cos de mestres. Quan es van negociar les instruccions d’inici de curs, on apareix l’horari d’aquest personal, la Conselleria no va dedicar l’atenció suficient a aquesta qüestió ni va recollir les aportacions del sindicat, tal i com vam denunciar en aquest comunicat: https://stepv.intersindical.org/noticies/article/la_conselleria_menyste_la_negociacio_collectiva_de_les_instruccions_dinici_de_curs

La Direcció General d’Inclusió Educativa ha enviat una circular als CEIP sobre l’horari del professorat d’orientació que va més enllà del que contemplen les instruccions d’inici de curs i en el qual, entre altres coses, no es reserva horari per acudir als claustres, per exemple. El Sindicat ja ha demanat una reunió urgent amb la DG d’Inclusió per abordar la qüestió i també ha sol·licitat una Mesa Sectorial.

Respecte al curs 2021/22, el Sindicat considera que s’haurien d’haver mantingut les ràtios d’alumnat del curs passat, més baixes per la pandèmia, ja que el virus continua present en la nostra societat i, especialment, la variant Delta encara més contagiosa. El Sindicat celebra, però, que el professorat està totalment vacunat i l’alumnat major de 12 anys també disposa almenys d’una primera dosi de la vacuna, fet que donarà més tranquil·litat a la comunitat educativa per a fer front al tercer curs de pandèmia.

Quant al professorat, el Sindicat valora l’esforç de la Conselleria d’Educació per a mantindre la plantilla «extra» per a fer front a la Covid-19 aquest curs que, a diferència del curs anterior és finançada amb fons de la Generalitat Valenciana i no estatals, fet que ha comportat un sobreesforç pressupostari important al nostre govern autonòmic. Tanmateix, en infantil i primària s’ha reduït aquest professorat que s’ha trasvassat a Secundària. La reducció d’hores lectives en el cos de mestres (de 25 a 23 hores) tampoc s’ha compensat amb més plantilla.

Quant a les mesures de seguretat, es mantindran, amb caràcter general, les mateixes que el curs passat: mascaretes, distància de seguretat (però reduïda a 1,2 metres), higiene constant, control d’entrades i eixides, etc.

STEPV realitzarà una enquesta els pròxims dies als centres, una vegada represa l’activitat lectiva, per a conéixer amb més detall la seua situació, necessitats, mancances, etc., i intentar resoldre qualsevol situació amb l’administració.

El Sindicat espera que aquest siga un curs pont per a recuperar totalment la normalitat en els centres educatius, després d’un curs i mig molt dur des de la irrupció de la Covid-19 en les nostres vides. Mentrestant, STEPV insistirà en la necessitat de negociar amb la Conselleria aquells aspectes necessaris per a reforçar i enfortir el sistema educatiu que la pandèmia ha fet encara més evidents: reducció de ràtios, increment de les plantilles docents i de personal d’administració i serveis, reforç i adequació de les infraestructures, atenció a l’alumnat més necessitat, digitalització, etc.

 

Etiquetat com a

inici de curs

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR