Mobilitzacions

Centenars de persones es concentren contra la LOMQE i les retallades arreu del país

STEPV convoca abraçades als centres el pròxim 28 de novembre

dijous 21 novembre 2013 11:54 h

Ahir 20 de novembre es van celebrar diverses concentracions al llarg del País Valencià en rebuig a la LOMQE i a les retallades en educació, coincidint amb el tràmit parlamentari en el Senat.

Quan s’aprove definitivament STEPV llançarà una campanya als centres i al professorat per a evitar la seua aplicació

La Plataforma per l'Ensenyament Públic va convocar concentracions a Alacant, València i Castelló a les quals es van sumar les plataformes d'altres poblacions com el Port de Sangunr, Gandia o Xàtiva. STEPV, a més, va ampliar la convocatòria a més poblacions i així centenars de persones es van concentrar davant els ajuntaments de moltes localitats valencianes.
Recordem que el dia anterior, el 19 de novembre, centres educatius com l'IES Figueras Pacheco, van celebrar tancades per la vesprada per a discutir sobre la llei i les retallades.
STEPV agraeix a totes les persones convocades l'esforç i la lluita intensa i continuada per defensar l'ensenyament públic de les agressions que està patint i de les futures agressions que patirà si s'aplica la LOMQE els pròxims cursos.
Recordem que aquesta llei suposa un greu retrocés en l'accés de l'alumnat a l'educació obligatòria en igualtat de condicions perquè crearà centres guetto i centres d'èlit. També elimina tot vestigi de gestió democràtica dels centres docents, en eliminar qualsevol competència als consells escolars i convertir les direccions en gestors amb tot el poder de decisió. També potencia l'ensenyament de la religió en detriment d'altres matèries com la filosofia o la tecnologia, empitjora les condicions laborals del professorat i incrementa les diferències socials de l'alumnat, entre moltes altres qüestions.
STEPV manté el compromís de continuar lluitant contra l'aplicació d'aquesta llei i quan s'aprove definitivament llançarà una campanya als centres i al professorat per a evitar la seua aplicació i minimitzar els danys que pot causar.
Mentrestant, el Sindicat convoca per al dijous 28 de novembre una nova acció en tots els centres educatius consistent en cadenes humanes al voltant dels centres amb samarretes verdes, símbol de la resistència a les Illes Balears. La idea és una acció simbòlica que represente que la comunitat educativa protegeix amb les cadenes humanes les agressions que patim per les retallades (al professorat i l'alumnat i als centres educatius) i per l'aplicació de la llei.
Adjuntem fotos de les concentracions d'ahir:

Alacant - Pl. de la Muntanyeta



Almàssera



Alzira



Castelló



Gandia



IES Figueras Pacheco (Alacant)



Massamagrell



Meliana



Sagunt-Port



Torrevieja



València



Xàtiva


Etiquetat com a

lomqe concentracions

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR