Mobilitzacions

Campanya per la inaplicació de la LOMQE i la recuperació de les condicions laborals del professorat

El Sindicat farà públic el document i convocarà mobilitzacions per la recuperació dels drets laborals

dissabte 11 gener 2014 12:57 h

Tal i com va avançar STEPV en el balanç de 2013, la setmana que ve llançarà la campanya per a la inaplicació de la LOMQE i per la recuperació de les condicions laborals del professorat.

El 15 de febrer STEPV convocarà manifestacions a Alacant, València i Castelló amb aquesta plataforma reivindicativa

El proper dilluns 13 de gener, el Secretariat Nacional de STEPV aprovarà la proposta de document definitiva per a la inaplicació de la LOMQE. A partir d'ací el document es farà públic i s'enviarà al professorat, centres educatius i comunitat educativa per a estudiar-lo, discutir-lo i fer propostes si cal. També es convocaran rodes de premsa a partir de la setmana que ve per a presentar el document a l'opinió pública.
El Sindicat té previst convocar reunions les pròximes setmanes amb entitats i organitzacions de la comunitat educativa per a presentar el document: associacions de pares i mares, Escola Valenciana, organitzacions estudiantils, associacions de professorat, etc. També amb els partits polítics de l'oposició. El document també es traslladarà a la Confederació de STES perquè es distribuïsca a nivell estatal.
La proposta d'inaplicació de la LOMQE conté 41 mesures per a ser aplicades pels diferents estaments de la comunitat educativa: alumnat, pares i mares, professorat, equips directius i consells escolars de centre.
Aquestes mesures estan basades en quatre eixos, que són:
1.- Elecció d’assignatures: són mesures en principi adreçades a les famílies i l’alumnat. Com a principi general, es recomana no triar Religió en cap cas.
2.- Avaluació: l’avaluació es transforma amb la LOMQE en una font d’informació per a establir rànquings i segregar l’alumnat, i no per a la millora del procés educatiu. S'hi proposa no col·laborar en les revàlides.
3.- Recursos: la llei preveu la dotació dels centres, l’alumnat i el professorat amb una sèrie de recursos, especialment per a les TIC, l’alumnat de NESE, desdoblaments. Es recomana demanar i exigir la dotació d’aquests recursos.
4.- Participació i l’autonomia de la comunitat educativa. S’anima a les direccions a esquivar-ne l’aplicació, abstenint-se d’exercir les competències que la llei li atorga sense comptar amb la comunitat educativa, siga a través dels consells escolars, com de les organitzacions de pares i mares, de l’alumnat i del professorat.
També es proposen altres mesures quant al valencià com a llengua vehicular de l'ensenyament o la reclamació de la jornada continuada en els centres.
Juntament amb aquesta campanya d'inaplicació de la LOMQE, STEPV llançarà una altra per a la recuperació de les condicions laborals del professorat, retallades des de 2010. Així, els eixos d'aquesta campanya giren al voltant de la recuperació del 100% del salari (i de tot el que han retallat des de 2010) i de les plantilles, de la reducció de les ràtios d'alumnat i de la càrrega lectiva i burocràtica del professorat, de la recuperació de l'acord de professorat interí de 2010 i de la possibilitat d'implantar la jornada continuada en els centres educatius, entre d'altres.
El 15 de febrer STEPV convocarà manifestacions a Alacant, València i Castelló amb aquesta plataforma reivindicativa. Prèviament, entre el 20 i el 24 de gener, convocarà una vintena d'assemblees comarcals al llarg del País Valencià per a discutir el document sobre la LOMQE i preparar la campanya sobre condicions laborals. I entre el 10 i el 14 de febrer proposarà als centres educatius assemblees amb la comunitat educativa per a tractar el document sobre la LOMQE.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR