Jornada Escolar

STEPV denuncia la manca de negociació de la normativa que regula la jornada escolar en infantil i primària

Les activitats extraescolars han de ser finançades per l’administració i la jornada continua o mixta no pot sobrecarregar de feina el professorat o els equips directius

dijous 18 novembre 2021 10:22 h

El passat 7 d’octubre va passar per mesa l’ordre que regularà la sol·licitud i autorització de la modificació de la jornada escolar. A les 12 hores, l’administració va tancar la mesa perquè havia programat una altra reunió, sense previ avís als sindicats, fet que va suposar que l’administració no tinguera temps de contestar a la majoria de les preguntes i propostes fetes i no poder exercir el segon torn de paraula. STEPV va exigir una segona mesa sectorial que no s’ha produït i, ni tan sols van contestar per escrit les qüestions plantejades malgrat comprometre’s en mesa a fer-ho.

STEPV ha insistit en diverses meses posteriors a convocar una segona reunió per a parlar de la jornada escolar

STEPV ha insistit en diverses meses posteriors a convocar una segona reunió per a parlar de la jornada escolar i la Junta de Personal Docent de València va aprovar una resolució en eixe sentit.
Per contra, Conselleria va convocar el passat 29 d’octubre la comissió legislativa del Consell Escolar Valencià (CEV) per a tractar la jornada escolar, on El Sindicat va tornar a sol·licitar que es convocara una segona mesa de negociació, sense èxit.
L’administració ha seguit endavant i aquest divendres s’ha convocat la permanent del CEV. Per a aquesta reunió ha enviat el document, amb les esmenes que han acceptat de les meses de negociació de pública, privada i famílies, així com de la comissió legislativa del passat dia 29.
Malauradament, Conselleria ha acceptat una esmena feta per ANPE en la mesa de negociació, que s’afegirà com a punt 4 de l’article 13 i citarà: «4. En tot cas en les vesprades que no hi haja activitat lectiva es garantirà la realització d’activitats extraescolars fins a les 17 hores.»
Aquesta esmena afectarà, tal i com indica el CAPÍTOL III, als centres que vulguen acollir-se a la jornada lectiva flexible o mixta (jornada lectiva realitzada en horari de matí i en aquelles vesprades que determine el projecte). Si les activitats extraescolars es consideren dins de la jornada escolar, almenys un membre de l’equip directiu hauria de romandre al centre, tal i com marca el ROF ( o fins i tot algun membre del claustre si s’equiparen a les activitats que es fan als centres amb jornada continuada).
STEPV considera que aquesta esmena limitarà a alguns centres el fet de poder acollir-se a aquest tipus de jornada. A més, afegeix més càrrega, principalment per als equips directius, fet que el sindicat està denunciant des del passat 7 d’octubre.
En eixe sentit, el Sindicat considera que les activitats extraescolars han de ser finançades per l’administració i que la jornada continua o mixta no pot sobrecarregar de feina ni al professorat ni als equips directius.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR