Meses de negociació

STEPV exigirà la reversió de les retallades en educació en la Junta de Portaveus

També s’ha convocat la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per a dimecres 11 de novembre. STEPV convoca assemblees aquesta setmana per informar-ne

dilluns 09 novembre 2015 18:03 h

La Conselleria va convocar divendres passat la Junta de Portaveus (reunió per a tractar el calendari de negociació en Mesa Sectorial) per al dimarts 10 de novembre i la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí per a dimecres 11 de novembre (posteriorment a la Mesa Sectorial sobre concurs de trasllats).

STEPV convocarà assemblees per a acordar mobilitzacions en cas d’impagament de l’estiu

STEPV plantejarà en la Junta de Portaveus que aquest curs es prioritze la negociació de la reversió de totes les mesures de retallades aplicades per l’anterior govern, així com les que encara estan en vigor imposades pel govern de l’estat.
Per començar la Conselleria s’ha de comprometre a complir l’acord de professorat interí de 2010 i pagar l’estiu al professorat amb vacant des de l’1 de setembre fins el 31 de desembre. Les direccions territorials d’educació no han realitzat els nomenaments d’aquest professorat fins el 31 d’agost, sinó fins el 30 de juny, incomplint clarament l’acord de 2010, que es va restituir gràcies a la sentència guanyada per STEPV que anul·lava l’acord de 2013. La Conselleria continua aplicant l’acord de 2013 en aquesta matèria de nomenaments fins el 30 de juny.
La Conselleria també ha d’abonar els 10 primers dies de setembre al professorat de conservatoris tal i com es va comprometres, ja que no va poder optar a les adjudicacions de juliol per decisió de la Conselleria i va ser adjudicat l’11 de setembre.
D’altra banda, el Sindicat proposa derogar el Decret 37/2012, de 18 de maig, pel qual s’aplica el Reial Decret Llei 14/2012 d’augment de ràtios, càrrega lectiva, i retard de 10 dies lectius en les substitucions. També plantejarà la derogació del Decret Llei 6/2012, de 28 de setembre, pel qual es castiga econòmicament al professorat de baixa per malaltia.
La negociació de la recuperació i millora de les plantilles de totes les etapes educatives també és una reivindicació del Sindicat, per a recuperar els 5000 llocs de treball retallats durant la passada legislatura.
La recuperació del poder adquisitiu del professorat també ha de ser un tema de negociació aquest curs, ja que des de 2010 el professorat ha vist congelat i reduït el seu salari (en alguns casos fins un 30%).
Quant a la Comissió de Seguiment de l’Acord de Professorat Interí, STEPV plantejarà una sèrie de mesures per a millorar l’aplicació de l’acord de 2010, com realitzar dues adjudicacions setmanals, retornar a la borsa única en el cos de mestres, fòrmules per a garantir el cobriment de totes les baixes, etc.
Per informar de la reunió de la Comissió de Seguiment de l’Acord i de les accions i mobilitzacions a prendre en cas d’impagament de l’estiu al professorat interí i setembre al de conservatoris, STEPV convocarà assemblees pròximament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR