Condicions laborals

STEPV exigeix la negociació del ROF de l’ISEA

El Sindicat reclama a l’ISEA una definició clara de cap on van els ensenyaments artístics superiors

divendres 27 abril 2018 15:53 h

STEPV ha tingut accés a l’esborrany de ROF (Reglament Orgànic i Funcional) de l’ISEA que s’està distribuint en alguns centres d’ensenyaments artístics superiors. L’ISEA encara no ha fet arribar l’esborrany als sindicats ni s’ha convocat la preceptiva Mesa Sectorial d’Educació per a tractar aquesta normativa.

STEPV insta a l’ISEA a atendre les peticions dels centres i negociar un esborrany que compte amb la participació del professorat

El ROF és un document molt esperat i reivindicat pels claustres dels diferents centres afectats però el que s’esperava dista molt de l’esborrany en qüestió i està causant malestar i rebuig generalitzat entre el professorat que ha tingut accés a la proposta, per diferents raons. Entre d’altres, perquè el document no ha estat elaborat des dels claustres i, per tant, no ha comptat amb el debat i la participació del professorat dels 13 centres que conformen l’ISEA.
A més, l’esborrany peca per excés quan pretén regular aspectes que no corresponen a un ROF (com ara determinades condicions laborals del professorat, admissió d’alumnat, etc.) i deixen obertes o no s’aborden qüestions que s’haurien de regular de manera clara i objectiva (alguns aspectes de l’autonomia dels centres o la certificació de l’acreditació del professorat, fet que, d’altra banda, no s’ha negociat en mesa sectorial). La direcció de l’ISEA ostenta massa poder, mentre que els claustres tenen molt poques o pràcticament cap competència a l’hora de prendre de decisions.
Davant de tot això, STEPV està en contacte amb els diferents centres educatius i continua recollint propostes, esmenes i suggeriments. En eixe sentit, el Sindicat insta a l’ISEA a atendre les peticions dels centres i a negociar un esborrany que compte amb la participació de la comunitat educativa dels centres d’ensenyaments artístics superiors.
D’altra banda, STEPV continua exigint una negociació global a l’ISEA i a la Conselleria d’Educació per tal de clarificar el futur d’aquests ensenyaments, com ve reclamant des de fa anys.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR