Meses de negociació

STEPV demana la publicació de la llista completa d’interins i la retirada de la norma sobre direcció

No hi haurà convocatòria d’oposicions en 2014 i es crearà el departament d’anglés en els CIPFP

dimecres 26 febrer 2014 16:45 h

Aquest matí ha tingut una Mesa Sectorial i, posteriorment, una Tècnica, per a tractar els documents següents: Correcció d’errors en l’ordenació acadèmica i organització en cicles formatius del curs 2013-2014 (Mesa Sectorial); Oferta d’ocupació pública, nomenaments d’integrants de les borses de personal docent adjudicats en juliol i concurs de mèrits per a la selecció i nomenament de directors de centres docents públics.

L’acord de professorat interí de 2013 comporta un clar retrocés quant al cobrament de l’estiu

En la Mesa Sectorial s’ha acordat la correcció d’errades de la normativa citada, que permetrà la creació de departaments d’anglés en els centres integrats de formació professional. Aquests departaments existien i van ser eliminats, cosa que el Sindicat criticà en el seu moment. Ara tornaran a crear-se des del 2013. Aquesta correcció d’errades suposarà també que les persones que han exercit les funcions de cap de departament d’anglés en aquest centres cobraran amb efecte retroactiu el complement corresponent al curs 2013/14.
Quant a la Mesa Tècnica, i respecte a l’oferta pública d’ocupació, la proposta de Conselleria és de 90 places per al cos de mestre i 27 de la resta de cossos. La Conselleria ha explicat que aquestes places corresponen al 10% de la taxa de reposició imposada pel govern de l’estat i ha informat que a 1 de gener de 2014 hi ha 1170 persones jubilades, en excedència o difuntes en el cossos afectats, etc. La conselleria ha confirmat que aquestes places s’acumular en les oposicions de 2015.
Com que aquesta és la primera oferta pública d’ocupació després de la signatura de l’acord de professorat interí en abril de 2013 (l’oferta de 2013 es va negociar amb anterioritat a l’acord) STEPV ha sol·licitat una llista per especialitats de tots els cossos amb indicació dels diferents supòsits que introdueix l’acord (que tinguen tota la fase d’oposició aprovada, només una part o res aprovat en convocatòries anteriors) per a valorar l’impacte que tindrà aquesta oferta pública d’ocupació en les especialitats en les quals no s’han convocat encara oposicions. La Conselleria ha contestat que no pensa facilitar aquest llistat perquè crearà “confusió” en el professorat interí. STEPV no entén com la publicació d’aquesta llista pot crear confusió, en tot cas, permetrà saber a cada docent interí en quina situació es troba i, en cas d’error, subsanar-ho amb antel·lació sucifient.
Quant al segon tema de negociació, la publicació de la llista de docents interins que cobraran els mesos de juliol i agost (article 10 de l’acord), STEPV ha lamentat que no es fera el mateix en el mes de juliol amb la publicació de tot el professorat interí que opte a vacant i substitució, tal i com diu l’article 7.4 del mateix acord. Recordem que en juliol només es va publicar la llista, en el cos de mestres, d’aquelles persones que convocades a l’adjudicació de vacants de juliol, però no de la resta de docents interins convocats a partir del mes de setembre, provocant una situació de confusió (ara sí) i d’indefensió dels docents interins afectats.
A més, STEPV vol recordar que l’acord de professorat interí de 2013 comporta un clar retrocés quant al cobrament de l’estiu, ja que segons l’acord de 2010, totes les vacants fins el mes de desembre tenien un nomenament fins el 31 d’agost. En canvi, l’acord de 2013 limita aquest nomenament a 31 d’agost només a aquells interins adjudicats en juliol. Per tant, amb aquest acord es perden drets. Quant a l’acord de 23 d’octubre de 2013, sobre retribucions del personal públic, cal recordar també que comporta l’ajornament del Decret Vela, la vigència del qual caducava a 31 de desembre de 2013.
Quant a l’esborrany de selecció de direccions, STEPV ha demanat la retirada del document perquè es tracta d’adequar el sistema d’elecció de les direccions a la LOMQE, que atorga la majoria de representació a l’administració en les comissions que han de seleccionar les direccions, minimitzant la presència i la veu dels representants dels centres educatius. STEPV manté que el millor sistema de selecció de les direccions és el que es realitza en cada un dels centres docents aprovat per la comunitat educativa.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR