Mobilitzacions

Seguiment massiu de la vaga i protagonisme de les famílies

Des de bon matí l’educació valenciana crida de forma contundent NO A LA LOMQE i NO A LES RETALLADES EDUCATIVES

Un moment de la manifestació a Castelló aquest matí

STEPV

Dijous 09 Març 2017 15:53 h

D’acord amb les primeres dades recollides fins a les 11 del matí i amb gairebé el 20% de centres educatius consultats, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic qualifica d’èxit la vaga educativa contra la LOMQE i les retallades en educació.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic agraïm a la comunitat educativa l’esforç realitzat

Encara de forma aproximada s’estima que el seguiment de l’alumnat de secundària, ensenyaments no obligatoris i universitat supera el 90%, de les famílies i alumnat de primària al voltant del 70% i del professorat d’ensenyament públic no universitari de tots els nivells al voltant del 40%.
Distingit per sectors i nivells: el professorat de primària ha secundat la vaga en un 40%, de secundària en un 30% i d’ensenyaments especialitzats en un 45%.
Per províncies, destaca València amb més d’un 42%, després Alacant amb més del 36% i Castelló 29%.
També destacable és que les universitats públiques s’han paralitzat en la seua pràctica totalitat.
Hi ha hagut també piquets informatius i cercavila a les portes de la UPV, de centres de la UV, de la coordinadora d’educació Malva-Rosa, a l’IES Lluis Vives i de la Plataforma d’Ensenyament Públic de Camp de Morvedre.
A partir d’ara s’esperen mobilitzacions massives convocades per l’estudiantat pel matí i per tota la comunitat educativa a la vesprada. La Plataforma donarà dades definitives del seguiment de la vaga i de les manifestacions a les capçaleres de les mobilitzacions convocades a la vesprada. La conclusió és clara: el govern estatal ha de derogar la LOMCE i les lleis educatives neoliberalitzadores i de retallades educatives tal i com exigeix la comunitat educativa unànimement.
Les organtizacions que conformem la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic agraïm a la comunitat educativa l’esforç realitzat i animem totes les persones que estimen l’educació a sumar-se a les mobilitzacions convocades per fer encara més palès el nostre rebuig a l’actual política educativa estatal i la necessitat d’un veritable pacte educatiu.  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR