Meses de negociació

Modificació dels currículums, recuperació d’unitats i ampliació de cicles formatius

STEPV valora positivament la reunió i planteja més mesures que revertisquen les retallades

dijous 23 juliol 2015 09:14 h

La Conselleria d’Educació va atendre finalment la demanda de STEPV de modificar els currículums de Primària i de Secundària i Batxillerat per tal de minimitzar l’impacte de la LOMQE el curs que ve en els centres educatius.

Així, en la Mesa Sectorial d’ahir 22 de juliol, la Conselleria va presentar una proposta de modificació del currículums que es pot consultar en aquest enllaç. En primària la principal novetat és que els centres podran triar entre un horari de 45 minuts o un altre de 60. STEPV va proposar fins i tot que pogueren combinar aquests dos horaris ja que hi ha centres que van demanar un horari de 60 minuts pel matí i de 45 per la vesprada. La Conselleria estudiarà la proposta del Sindicat.
D’altra banda, el Sindicat també va proposar que s’autoritzaren els centres que havien demanat jornada contínua per al curs que ve, tot i que l’administració considera que s’ha de tractar el tema més endavant.
Altres propostes van ser eliminar les referències a les proves individualitzades (revàlides), eliminar l’exempció del valencià i recuperar la segona llengua estrangera en primària, surpimida per l’anterior govern.
Quant al currículum de secundària i batxillerat, les modificacions introduïdes per la Conselleria són bàsicament dos en 1r de batxillerat: ampliar una hora les assignatures troncals de modalitat, i la possibilitat de no triar obligatòriament entre les matèries de religió, cultura científica i anatomia aplicada, mesura aquesta aplaudida pel Sindicat.
STEPV va dur en la seua delegació representants de les associacions de professorat de tecnologia, informàtica i francés perquè transmeteren directament la problemàtica d’aquestes especialitats, molt perjudicades per la LOMQE en secundària, i que no han vist cap modificació en el decret de currículum quant al repartiment horari per part de Conselleria.
En eixe sentit, STEPV ha proposat modificar l’acord de plantilles de secundària per a minimitzar l’impacte de les retallades en els centres i especialment en els col·lectius més desafavorits, ampliant desdoblaments, recuperant hores de reducció dels departament, etc.
L’administració ha preferit, però, modificar només la distribució de la càrrega horària en batxillerat per no crear més alteracions organitzatives als centres donades les dates en què ens trobem i es compromet a tractar les plantilles el curs que ve.
Altres propostes plantejades pel Sindicat per a millorar la qualitat en els centres i les condicions laborals del professorat, van ser negociar la reducció de les ràtios, de la càrrega lectiva del professorat, de reduir els temps en què es produeixen les substitucions, etc.
Quant a les unitats d’infantil i primària que també es recuperaran, la Conselleria va anunciar que havien acceptat les propostes sindicals i onze centres proposats recuperaran aquestes unitats retallades per l’anterior govern.
Un altre punt de l’ordre del dia era l’ampliació de l’oferta de cicles formatius i d’FP Bàsica. Així, una quinzena de centres aproximadament veuran ampliada l’oferta d’FP per al curs que ve.
STEPV va proposar ampliar els desdoblaments en les famílies professionals, ja que en 2010 van ser retallats. I va centrar aquesta recuperació en les especialitats amb convocatòria d’oposicions en 2013, per tal que el professorat que ara ha perdut el lloc en borsa per a aplicació de la sentència de l’acord de professorat interí i que va treballar el curs passat, tinga una opció de continuar treballant el curs que ve.
En el torn obert de paraules, STEPV va preguntar sobre la no publicació de les comissions de serveis en les ensenyaments artístics, ja que hi ha una demanda contra aquestes en els conservatoris superiors de música. La resposta de l’administració va ser que tenien prevista una reunió amb l’advocacia de la Generalitat per a resoldre el tema i prendre una decisió. Aquesta reunió és avui i convocaran als sindicats per a informar del resultat.
De la resolució d’aquestes comissions de serveis depén també l’adjudicació de professorat provisional i interí, ja que si decideixen no donar cap comissió de serveis en els conservatoris superiors, aquest professorat retornaria als conservatoris professionals i afectaria la plantilla d’interins que estan substituint-los.

Etiquetat com a

mesa sectorial

Comentaris

Mª Jose Lara Isidoro

23 juliol 2015 / 11:11 h

Hola! No he llegit res respecte al professorat de dibuix. Com han quedat els companys suprimits i desplaçats si no hi havien plaçes per a tots? I com quedarem el professorat interí d´esta assignatura al respecte? Treballarem enguany?


Enriqueta Cebrian Alonso

23 juliol 2015 / 12:24 h

Per què a la delegació no hi havia cap representant del professorat de dibuix? Per què no feu cap referència a aquesta especialitat? Més enllà del breu article que vàreu difondre fa uns dies al web, en què manifestàveu ser conscients de la situació, no s’ha sabut res més. S’ha tancat ja el tema dels desplaçats i suprimits?


Mª Dolors Paris Soldevila

23 juliol 2015 / 13:16 h

per què estan obligats a escollir grec els de humanitats i no poden triar economia com abans. Pense en uno que vulga fer història o dret.
Moltsl alumnes s’han queixat.


Marc Candela Ruiz

23 juliol 2015 / 14:34 h

Hola
Vam preguntar també per aquesta qüestió en la mesa. Ens van dir que estan estudiant fórmules per a solucionar la problemàtica del professorat suprimit de dibuix.
Sobre la segona qüestió, no podem saber les places que s’ofertaran en les adjudicacions, ja que hi ha un gran número de docents provisionals que també han de ser adjudicats. Tenint en compte, a més, la retallada per la LOMQE, el número de vacants per al professorat interí serà molt reduït, i és probable que no en quede cap.


María Gracia Santarromana España

24 juliol 2015 / 13:44 h

El professorat de Dibuix ha sigut el mès perjudicat amb l’aplicació de la LOMQE en secundaria. Deuria d’haber hagut algún representant d’aquesta especialitat en la reunió amb Conselleria. Per ara, no pareix que les modificacions del curriculum vagen a solucionar el problema que a generat l’aplicació de la ley.


STEPV

24 juliol 2015 / 16:10 h

Vam convidar a representants de l’associació acabada de crear de professorat de dibuix però no van veure la invitació a temps. Ahir, el dia següent de la mesa, ens vam reunir amb amb ells. I insistim, en la Mesa Sectorial també vam traure el tema de la problemàtica de dibuix i aquest mateix matí hem estat en conselleria insistint. Ens diuen que estan fent el que poden.


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR