Mesa Sectorial sobre el manual de permisos i llicències

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial sobre el manual de permisos i llicències que concreta el Decret 234/2022 de permisos i llicències. Aquest document ja ha estat treballant prèviament en un grup de treball al llarg del primer i segon trimestre d’aquest curs.

dijous 04 juliol 2024 14:06 h

El Sindicat celebra que s’hagen introduït algunes de les aportacions que ja es van fer en el seu moment com, per exemple, els permisos per a esportistes d’elit que no estaven recollits en el nostre decret però sí en normativa de rang superior.

En referència a les esmenes i de manera general al llarg de tots els permisos i llicències s’ha demanat reduir els dies d’antelació necessaris per a poder sol·licitar els permisos per part dels treballadors i les treballadores, introduir a les persones convivents en tots els articles on es fa referència a l’assistència al cònjuge o parella de fet, ja que hi ha normativa de rang superior que ho recolza, així com equiparar els permisos al conjunt del professorat independentment de la seua situació administrativa (funcionariat de carrera, en pràctiques o interí).

D’altra banda, s’han fet algunes esmenes tècniques, ampliació de definicions, concreció normativa en alguns apartats, etc. També s’ha demanat que passe per Mesa Sectorial el document que vam treballar d’excedències i que els apartats que fan referència a la llicència per risc en l’embaràs i al canvi de lloc de treball estiguen, però fora del manual, ja que són dos conceptes que depenen d’instruccions operatives d’INVASSAT i si hi ha canvis ens trobaríem que la informació està errònia i amb dificultats per modificar-la.

Finalment, el Sindicat ha realitzat tota una bateria d’esmenes en tot l’articulat del manual, algunes de les reivindicacions més significatives han estat referides a la lactància compactada. En cap cas, els dies durada de la lactància es troben reduïts pel fet de fraccionar el permís per naixement, ja que la voluntat del legislador en el fraccionament és que la criatura passe el major temps possible amb els seus progenitors, per tant, no s’entén que es penalitze aquest fet. També s’ha demanat que les persones amb substitució puguen compactar la lactància, fet que ara queda reservat per al personal interí amb vacant.

En referència, al permís retribuït per fill o filla amb malaltia greu, s’ha tornat a demanar que el permís abaste la totalitat del període laborable, és a dir, fins al 31 de juliol, aquest mes és laborable i, per tant, el centre et pot requerir, però la persona continua tenint la mateixa necessitat. També s’ha demanat que aquestes persones puguen formar-se, almenys en modalitat a distància, com sí que ocorre en la resta de permisos i llicències. En últim lloc, s’ha insistit en el fet que el percentatge de reducció que s’atorga no pot estar condicionat a l’escolarització o no del xiquet o xiqueta, tal com que queda resolt per sentència del Tribunal Suprem.

Sobre les reduccions de jornada, s’ha demanat que es torne al posicionament antic envers el tercer trimestre. És a dir, el Sindicat ha demanat les persones que estan en reducció de jornada puguen tornar a jornada completa a partir del 30 de juny, i que no es troben penalitzades econòmicament durant el mes de juliol i agost.

En relació amb les vacances, el Sindicat ha remarcat que les persones que durant el mes d’agost està en Incapacitat Temporal puga gaudir d’aquests dies immediatament després de la finalització de la baixa, tal com queda reflectit en l’informe de l’advocacia de la GVA que hem traslladat en Mesa. Actualment, el criteri és oferir aquests dies en període laborable no lectiu, però no hi ha motiu ni suport jurídic per a fer-ho així.

La Conselleria ha pres nota de totes les paraules i ha demanat que donat el volum d’aportacions els passem totes les esmenes per escrit per tal de poder estudiar-les, així com la documentació supletòria (sentències, excedències, etc.).

Torn obert:

• Oposicions del cos de mestres. Van per la segona prova (programació d’aula) i Conselleria informa que el procediment continua amb normalitat.
• Situació del pagament dels membres de tribunals d’oposicions de cursos anteriors. Conselleria informa que els endarreriments es produeixen per la complexitat que comporten aquests pagaments en concret i pel canvi de programa de pagament. Tot i això, informa que la seua previsió és que entre juliol i octubre totes les persones hagen cobrat.
• Càtedres. El dilluns començaran a revisar la documentació aportada per poder enviar i tancar els expedients.
• Previsió de publicació del llistat de persones en pràctiques aptes o no aptes. Conselleria informa que encara no han rebut tots els informes per part d’inspecció, llavors el termini de la segona avaluació ha finalitzat el 30 de juny. Esperen publicar els llistats les pròximes setmanes.
• Situació de les revisions dels diferents tribunals de les oposicions d’Arts Plàstiques i Disseny de 2021 en aplicació de la sentència per la qual la capacitat de tutela no ha de ser computada. Conselleria informa que ja s’ha executat la sentència i que s’han recalculat les notes.
• Nomenament al BOE i recursos al procediment d’estabilització. Conselleria comenta que tenen de termini fins a desembre per a enviar els fitxers, però que la seua intenció és enviar-los abans. Almenys publicar a les persones en el DOGV en setembre.
• Petició de calendari de suprimits i desplaçats i adjudicacions de juliol.
• Data prevista d’obertura de les borses d’FP i ensenyaments professionals de música negociades recentment.
• No s’ha implementat la coordinació d’igualtat i convivència tal com va afirmar que es faria el director general de Centres.
• Queixa per la pèrdua de professorat en prou dels centres de caràcter singular, que tenen molta necessitat de PAM.
• Falta la resolució dels PEAFS. El curs passat es va publicar en abril.
• Ni s’ha publicat ni tenim notícia del protocol d’agressions al professorat, que es va negociar fa ara just un any. Manifestem publicant la nostra indignació.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR