Retallades

La Conselleria està obligant els centres a aplicar l’augment de ràtios del 20%

STEPV anima al professorat a mostrar el seu rebuig a l’augment de les ràtios acudint massivament a les vagues convocades

dimarts 15 maig 2012 09:55 h

El Director General d’Ordenació i Centres Docents, Jorge Cabo, està enviant una circular als centres docents en la qual els obliga a aplicar l’increment de ràtio contemplada en el Reial Decret-Llei 14/2012 del Ministeri d’Educació del 20%.

STEPV insta als centres a no aplicar aquesta mesura i a demanar explicacions a la Direcció General d’Ordenació

Aquesta comunicació es produeix només un dia abans que acabe el termini que tenen els pares i mares per a presentar les sol·licituds d’admissió al centre de primera opció, que finalitza demà 16 de maig. I el termini per a publicar les vacants existents va finalitzar el passat 4 de maig.
Aquesta situació està provocant un caos important en els centres, com ja preveia el Sindicat, perquè la circular obliga a fer modificacions sobre la marxa, amb el procés ja iniciat i sense instruccions específiques de com s’aplicaran les ràtios.
A més, hi ha molts centres amb alumnat amb necessitats educatives especials i, segons la normativa actual, les ràtios de les aules amb aquest tipus d’alumnat són menors per poder atendre’ls adequadament. La circular, en canvi no especifica absolutament res sobre aquests casos.
A més, l’aplicació d’aquesta mesura comportarà la retallada de centenars d’unitats el curs que ve i l’acomiadament de milers de professorat interí i el desplaçament d’altres milers de funcionaris de carrera.
Per tot això, STEPV insta als centres a no aplicar aquesta mesura i a demanar explicacions a la Direcció General d’Ordenació de quines ràtios s’han d’aplicar específicament tenint en compte el tipus d’alumnat i el tipus de centre (recordem que la Consellera va afirmar que no s’aplicaria en centres CAES, CRA i d’Educació Especial).
La circular també afegeix que es tindrà en compte les instal·lacions i les condicions establertes en la normativa vigent. El Sindicat insta als centres a no ampliar les ràtios si no es compleixen els mínims recollits en el REAL DECRETO 132/2010, de 12 de febrero, por el que se establecen los requisitos mínimos de los centros que impartan las enseñanzas del segundo ciclo de la educación infantil, la educación primaria y la educación secundaria que estableix un mínim de 2 metres quadrats per lloc escolar en 2n cicle d’infantil i de 1,5 metres quadrats per lloc escolar en primària, secundària i batxillerat.
STEPV anima al professorat a mostrar el seu rebuig a l’augment de les ràtios acudint massivament a les vagues convocades pels sindicats que comencen demà 16 de maig.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR