Mobilitzacions

Vora 800.000 alumnes i 64.000 docents estan cridats a la vaga educativa del 24-O

STEPV fa una crida a la comunitat educativa per participar activament en la jornada de vaga.

Roda de premsa d'aquest matí a la seu d'STEPV.

dilluns 21 octubre 2013 14:06 h

STEPV ha presentat aquest matí en roda de premsa els motius pels quals convoca vaga educativa el proper 24 d’octubre i les accions realitzades i previstes. La vaga afectarà a tots els funcionaris i treballadors dependents de totes les Administracions Educatives, i de les Universitats, tant al PAS laboral, PAS funcionari PDI laboral i PDI funcionari, igualment afecta tots els treballadors docents i no docents de l’ensenyament sostingut total o parcialment amb fons públics, monitors de menjador i altres activitats en centres públics i privats concertats, personal d’atenció educativa o assistencial externalitzat, personal de les escoles dependents de l’administració local, i personal de titularitat municipal, amb servei externalitzat.personal que treballa a l’ensenyament públic, univeristari i no universitari, i de privada.

La llei educativa suposa l’agressió més greu a l’ensenyament en la recent història

En total estan convocats, segons dades de la Conselleria, 779.992 alumnes de centres públics i concertats no universitaris (567.543 de la pública i 212.379 de la privada-concertada). Quant al professorat, 63.925 docents estan convocats a participar-hi (49.599 de la pública i 14.326 de la privada-concertada).
Per províncies, la distribució és la següent:

Alacant València Castelló
Alumnat pública 226.845 261.478 76.475
Professorat pública 19.189 23.457 6.953
Alumnat privada-concertada 55.793 138.312 17.690
Professorat privada-concertada 3.807 9.335 1.184

Sobre els motius pels quals convoquem vaga, es resumeixen en tres: rebuig a la LOMQE o llei Wert, a les polítiques de retallades del govern espanyol i valencià; i a l’acord de professorat interí signat el passat 3 d’abril.
La llei educativa suposa l’agressió més greu a l’ensenyament en la recent història. Ni ha estat negociada per la comunitat educativa, ni compta amb el suport de cap partit de l’oposició. A més, incrementarà l’escletxa social entre l’alumnat, modifica les condicions laborals del professorat, condemna l’alumnat a passar per diverses revàlides, fomenta la religió i margina les llengües pròpies, entre moltes altres raons.
Quant a les retallades, des de 2010 hem patit l’acomiadament de més de 4.000 docents interins per la modificació de les plantilles de primària, secundària i FP; el professorat ha vist congelat i retallat el seu salari per diverses normatives d’àmbit estatal i autonòmic; l’alumnat ha vist dificultat l’accés a beques de transport i menjador escolar, de llibres de text, o d’accés a la universitat. Ara mateix hi ha menys professorat, més malpagat i amb més alumnat per atendre.
I, finalment, l’acord de professorat interí ha provocat que enguany més de 1.400 docents interins hagen perdut el seu lloc en la borsa i han sigut ordenats al final, amb la qual cosa no han tingut possibilitat d’accedir a vacant aquest curs 2013/14.
El Sindicat fa una crida a la comunitat educativa perquè aquest dijous 24 d’octubre participe activament en totes les accions convocades en moltes localitats valencianes i, especialment, en les manifestacions a Alacant, València i Castelló a les 18:30h (en aquest enllaç trobareu les accions convocades).

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR