Mobilitzacions

STEPV convoca mobilitzacions contra la LOMQE, les retallades i l’acord de professorat interí

El Sindicat convoca vaga educativa el 24 d’octubre

STEPV

dimarts 01 octubre 2013 14:27 h

El Consell Nacional del Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana ha decidit convocar una sèrie de mobilitzacions, entre les quals es troba la vaga educativa del 24 d’octubre, contra la LOMQE, les retallades, la possible pròrroga del Decret Vela i l’acord de professorat interí. La convocatòria afecta a tot el personal de l’ensenyament públic (universitari i no universitari) i privada. El Sindicat registrarà en els propers dies la vaga davant de la Conselleria d’Ocupació.

Cal organitzar un moviment social i educatiu des de la base, des de baix, a cada localitat i comarca

Per al Sindicat, cal treballar per donar una resposta massiva i participativa que ature les polítiques educatives dels governs espanyol i valencià. Unes polítiques que pretenen: acabar amb el dret a l’educació; l’escola pública; retrocedir en el procés de normalització lingüística i acabar amb els drets laborals del personal que hi treballa.

Des del Sindicat s’afirma que per fer front aquestes polítiques i posar fi a les retallades en tots els àmbits (plantilles, beques, salaris, drets…) i que es desregulen les condicions de treball, com ha passat recentment amb l’acord de professorat interí i el decret Vela, cal organitzar un moviment social i educatiu des de la base, des de baix, a cada localitat i comarca, i al conjunt del País que decidesca sobre la convocatòria de les mobilitzacions i els processos de lluita i negociació. La participació del professorat, de les famílies, de l’alumnat, del conjunt de la societat, com s’està veient a les Illes Balears o en la recent vaga de professorat interí, és l’eina necessària i imprescindible per garantir una resposta real, ferma i massiva a les polítiques educatives del MEC i de la Conselleria d’Educació. En eixe sentit, considerem que les mobilitzacions aïllades en el temps no són una eina suficient per aconseguir les nostres reivindicacions. És per això que el Consell Nacional del Sindicat va aprovar, el passat divendres, un calendari de mobilitzacions on s’engloba la Vaga Educativa del 24 d’octubre.

Les accions que es proposen són:

  - convocatòries d’assemblees entre l’1 i el 10 d’octubre;

  - 10 octubre, dia previst per l’aprovació de la LOMQE al Congrés, concentracions a la porta de les escoles i instituts pel matí i per la vesprada concentracions a les capçaleres de comarca.

  - tancaments als centres del conjunt de la comunitat educativa sota el lema “pren el teu centre” entre el 14 al 18 d’octubre

  - 19 d’octubre: manifestacions Alacant, València i Castelló

  - 24 d’octubre Vaga Educativa (piquets als centres entre les 8 i les 10 hores; concentracions a les localitats a migdia i manifestacions a Alacant, València i Castelló per la vesprada).

El Sindicat també considera que la mobilització ha d’anar més lluny del dia 24 de juny, per la qual cosa portarà a les assemblees, xarxes i plataformes educatives propostes per concretar noves mobilitzacions. Cal una mobilització sostinguda en el temps, decidida assembleariament pel professorat, que tinga uns objectius clars i transparents i amb un compromís que els processos de negociació seran públics i comptaran amb la participació del personal mobilitzat.

Per tot açò, des del Sindicat es fa una crida a la participació de les treballadores i treballadors de l’ensenyament, les famílies, l’alumnat i la societat per organitzar una resposta massiva i contundent que obligue a Rajoy i Fabra a rectificar o, de no fer-ho, a dimitir.

 


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR