Retallades

El Ple del Consell Escolar de l’Estat vota contra les retallades en educació

El Ple del Consell Escolar de l’Estat (CEE) va aprovar ahir l’Informe 2013 en què es fa una descripció de la situació del sistema educatiu en el curs 2011-2012 i es proposen una sèrie de millores al Ministeri d’Educació.

dimecres 25 setembre 2013 16:17 h

Entre les propostes de millora aprovades se n’inclou una (la E - 0203-23) que van presentar els consellers d’STES; concretament es traca de la que demana la derogació del RD 14/2012 de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu. S’hi va aprovar també en una altra esmena d’STES (la E -019 -04) en què es demana a les administracions educatives que es comprometen a recuperar les partides pressupostàries suprimides en els últims exercicis.

Aquest RD ha contribuït a l’empitjorament de la qualitat del nostre sistema educatiu

Cal recordar que el RD - Llei 14 /2012, de 20 d’abril, ha estat una de les normes legals més denostades de totes les que ha elaborat el govern, i sobre la qual no va poder expressar la seua opinió el Consell escolar de l’estat. L’aplicació d’aquest RD ha suposat treure 3.000 milions d’euros a l’educació, la immensa majoria a l’educació pública, per les diferents comunitats.

L’aprovació d’aquest RD - llei, que va provocar una vaga general a l’ensenyament en maig de l’any passat, va marcar les línies de per on volia el govern central que discorreguera la destrucció del sistema educatiu tal com el coneixíem. I així, en aquest curs hi ha més alumnat que el passat, el professorat ha disminuït notablement, i han augmentat exponencialment els contractes a mitja i a un terç de jornada.

L’aplicació d’aquest RD ha suposat unes condicions pitjors per al desenvolupament de l’ensenyament: l’alumnat rep els seus ensenyaments en els centres en pitjors condicions que les rebia, hi ha més alumnat a les aules, menys professorat, menys atenció a l’alumnat amb necessitats educatives especials… i a aquests dèficits cal sumar la supressió d’escoles rurals, la desaparició de programes de suport i reforç, de plans de convivència, la pujada de l’IVA al material escolar, la dràstica disminució de les beques de menjador…  En definitiva, que aquest RD ha contribuït a l’empitjorament de la qualitat del nostre sistema educatiu.

Els STES -i esperem ara que el govern atenga aquestes propostes aprovades pel màxim òrgan de consulta que té en matèria educativa i derogue el Reial decret .

El Secretariat de STES - Intersindical


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR