Professorat interí

UGT torna a mentir sobre el pacte d’estabilitat del professorat interí

La campanya d’aquest sindicat sobre el professorat interí major de 55 anys, davant les eleccions sindicals, ataca a STEPV, únic sindicat que defensa el professorat interí

diumenge 23 octubre 2022 16:04 h

UGT acaba de publicar en les xarxes socials noves mentides sobre el pacte d’estabilitat del professorat interí, negociat en 2018, respecte al col·lectiu major de 55 anys, després de la manifestació de dissabte 22 d’octubre en la qual STEPV va participar.

Davant la desinformació i la manipulació, Informa’t

En el seu afany de recaptar vots com siga de qualsevol col·lectiu, ataca ara a STEPV amb acusacions falses sobre el que va passar amb aquell pacte d’estabilitat que, si es va negociar, va ser precisament per la campanya de mobilitzacions duta a terme per STEPV davant l’anunci d’oposicions massives acordades en 2017 pel ministre Montoro i CCOO, CSIF i, precisament, UGT, que comprometien la continuïtat en el treball per al personal interí que no superara eixes proves.
La negociació d’aquell pacte no va arribar a bon port perquè la Conselleria va decidir no convocar més meses de negociació, malgrat les peticions del Sindicat perquè ho fera, ja que encara estàvem en plena negociació del pacte.
El 14 de juny de 2018 STEPV ja va haver de desmentir la campanya d’intoxicació d’aquest sindicat sobre el tema, que podeu trobar ací. Ara tornen a la càrrega per pur electoralisme, ja que les eleccions sindicals són el pròxim 1 de desembre.
La pregunta que ens fem nosaltres és què ha fet UGT els darrers anys pel professorat interí? Ací teniu les respostes:
1.- Signar l’acord de professorat interí de 2013 que rebaremava les borses de treball. En el cos de mestres es va arribar a aplicar i va deixar sense feina desenes de docents interins. STEPV va ser l’únic sindicat que no el va signar i va aconseguir tombar-lo judicialment en 2015, després de mesos de mobilitzacions juntament amb la CPI:
2.- En 2014, van acordar amb la Conselleria, juntament amb la resta de sindicats, un nou decret de sexennis, que excloïa explícitament el professorat interí d’aquest complement. Novament va ser STEPV que, judicialment, va aconseguir que s’incorporara.
3.- En 2017, van signar amb CCOO i CSIF, un acord amb el Ministre Montoro del PP, per convocar oposicions massives. La Conselleria d’Educació va convocar 13.000 places fruit d’eixe acord. La mobilització de STEPV va propiciar la negociació d’un pacte d’estabilitat que no va arribar a bon port perquè la Conselleria no va continuar convocant meses de negociació. Finalment, en les oposicions es van descomptar les places ocupades pel professorat major de 55 anys per garantir la seua continuïtat en el treball en el cas de no superar les proves.
4.- En 2021 van signar un acord amb el Ministre Iceta i CCOO i CSIF que va donar lloc a un Reial Decret Llei pel qual es tornaven a convocar oposicions massives i se cessa al personal interí al tres anys. Fruit de la mobilització de STEPV, Intersindical Valenciana i la Confederació Intersindical, juntament amb altres sindicats i col·lectius d’interins d’arreu de l’estat, es va incorporar el concurs de mèrits en l’anomenada llei Iceta. Gràcies a l’acord signat entre el Ministre Iceta, UGT i CSIF ara no es poden descomptar les places ocupades per les persones majors de 55 anys de les convocatòries d’oposicions, com fins ara.
I una última pregunta, algú ha vist alguna mobilització convocada per UGT o la resta de sindicats en defensa de la consolidació i l’estabilitat del professorat interí?
Enllacem ací totes les notes de premsa sobre la negociació d’aquell pacte d’estabilitat:
- 9 de novembre de 2017: STEPV adverteix que convocarà mobilitzacions si no hi ha pacte d’estabilitat.
- 12 de novembre de 2017: El Consell Nacional aprova la convocatòria de mobilitzacions del professorat els pròxims mesos.
- 15 de novembre de 2017: STEPV fa arribar la proposta de pacte d’estabilitat del professorat interí a Conselleria
- 17 de maig de 2018: STEPV exigeix la negociació del pacte d’estabilitat del professorat interí
- 15 de febrer de 2018: STEPV proposa millores al Pacte Estabilitat del professorat interí per a garantir-ne la continuïtat.

Davant la desinformació i la manipulació, Informa’t!!!

Descarrega’t ací el cartell que il·lustra aquesta notícia i difon-lo

Etiquetat com a


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR