Dignitat del professorat

STEs-I qualifica de “penós” l’inici de la negociació de l’Estatut del professorat

El Ministeri envia un guió d’Estatut, enmig de les retallades i del procés d’aprovació de la LOMQE.

dimarts 26 novembre 2013 16:42 h

El Ministeri d’Educació, amb el Sr. Wert al capdavant, ha presentat avui a la representació del conjunt del professorat de tot l’Estat la seua proposta de negociació de l’Estatut Docent. El ministre porta prop de dos anys anunciant la seva intenció de negociar aquest Estatut i, ara, es presenta amb un simple guió, ignorant el procés negociador anterior i la proposta d’Estatut que es va arribar a consensuar a la Mesa sectorial, però que el govern de Zapatero no va assumir.

El Ministeri ha de retirar o derogar de cara al proper curs el RD 14-2012, de 20 d’abril, de retallades en educació

STEs ha manifestat en la reunió que l’Estatut que es va treballar en el curs 2007-2008 ha de ser la base de la qual partir en aquesta negociació i, per tant, és el document amb què s’ha de desenvolupar el guió presentat; aquest plantejament és assumit pel MEC davant el rebuig sindical a començar de zero .

La negociació de l’Estatut està hipotecada per les retallades i la LOMQE

Els STEs-I considerem i així ho hem manifestat en la reunió, que el Ministeri ha de retirar o derogar de cara al proper curs el RD 14-2012, de 20 d’abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l’àmbit educatiu, l’anomenat Decret de les retallades, que empitjora substancialment les condicions de treball del professorat de l’Estat Espanyol i el posa al capdavant de l’OCDE pel que fa a nombre d’hores lectives setmanals i a les ràtios de les aules en què exerceix la seva funció .

D’altra banda, la LOMQE conté alguns aspectes que també hipotequen aquest possible Estatut, sobretot pel que fa a fer del director del Centre un gerent empresarial que ho decideix tot sense consultar ni al claustre del professorat, ni al Consell Escolar del Centre, així com pel que fa a seleccionar el professorat, imposant perfils específics a les places de la plantilla.

Els STEs-I fem una crida d’alerta al conjunt del Professorat sobre aquest procés negociador. El Sindicat es compromet a difondre entre el professorat les propostes que presente el MEC, per debatre i elaborar contrapropostes que responguen als nostres objectius de potenciació de l’escola pública i de millora de les condicions de treball del professorat .

Confederació d’STEs - Intersindical


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR