STEPV trasllada a la Conselleria una proposta per a fer front a les altes temperatures

El Sindicat va traslladar a principis d’abril a la Conselleria una proposta de protocol per fer front a les altes temperatures, especialment a final del curs i al mes de setembre

Pancarta en un centre educatiu exigint una temperatura confortable per a treballar

dimarts 25 abril 2023 13:58 h

Aquesta proposta també té en compte les diferents proves que es realitzen durant els mesos de juny, juliol i setembre. En concret, les oposicions i les proves unificades de certificació (PUC) de les EOI.

STEPV ha demanat una Mesa Sectorial per a tractar aquesta qüestió

STEPV, conscient que el canvi climàtic està incrementant les temperatures al nostre país, va fer arribar a la Conselleria d’Educació a principis d’abril, una proposta per reduir l’impacte de la calor en els centres educatius. La crisi climàtica és una realitat i aquests mesos en són un bon exemple. Març i abril estan sent els mesos més secs des que hi ha registres i les temperatures estan molt per damunt de la mitjana. Aquesta setmana s’esperen temperatures més pròpies del mes de juliol que de finals d’abril.
És per això que el Sindicat ha presentat la proposta que adjuntem a la Conselleria d’Educació perquè arbitre un protocol urgent per fer front a aquesta situació i establesca les mesures oportunes per reduir l’estrés tèrmic en els centres educatius.
Per això la proposta es divideix en dos blocs de mesures: estructurals (durant tot el curs) i conjunturals (davant les proves que es duen a terme en els mesos de més calor).
El Sindicat ha demanat una Mesa Sectorial específica per a tractar aquesta problemàtica el més prompte possible i impulsar les mesures de climatització necessàries en els centres educatius.
És molt important iniciar aquestes accions el més prompte possible perquè la salut del nostre alumnat i del professorat, així com de les persones que participen de les oposicions o de les proves PUC, es pot veure afectada, com ja va passar el curs passat.
Esperem que la Conselleria convoque aquesta Mesa Sectorial el més prompte possible i es prenguen les mesures necessàries per garantir el benestar de la comunitat educativa abans que siga massa tard.
El Sindicat també recorda les mesures que es poden dur a terme davant les onades de calor, que tenim recollides en aquesta web.

Consulta ací la proposta de protocol


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR