Llengua

STEPV rebutja les intencions de Conselleria d’eliminar el requisit de valencià per accedir a la docència

El Secretari Autonòmic d’Educació ha afirmat en una jornada que volen eliminar el requisit de valencià en alguns ensenyaments per contractar un violoncel·lista mort en 2007

dimecres 31 gener 2024 18:16 h

L’obsessió d’aquest govern contra el valencià està superant tots els límits coneguts fins i ara i que fan saltar pels aires tots els consensos que estaven plenament acceptats i que no generaven problemes.

El que pretén el nou govern és tornar a conflictivitzar l’ús del valencià per tal de desanimar la població a usar-la

Si aquesta setmana hem hagut de combatre la proposta de Sanitat de reduir la puntuació  del valencià per baix de les llengües comunitàries en la baremació per accedir a les borses de treball (fet que sembla que s’ha aconseguit tombar), avui hem d’escoltar que la Conselleria d’Educació, en paraules del Secretari Autonòmic, Daniel McEvoy, s’està plantejant eliminar el requisit de valencià en determinats ensenyaments com conservatoris de música i FP per tal que Rostropóvitx puga vindre a impartir docència al País Valencià. Si parlem del violoncel·lista Mstislav Rostropóvitx, la Conselleria ho té difícil perquè va faltar en 2007.

Aquest és el nivell de l’actual Conselleria d’Educació, que vol culpar el valencià de tots els problemes de l’educació. Ja van començar limitant la possibilitat que l’alumnat de les comarques castellanoparlants puguen rebre ensenyament en valencià, mitjançant la modificació de la llei de plurilingüisme en la llei d’acompanyament dels pressupostos.

També han modificat els criteris lingüístics del valencià en les comunicacions i la documentació de la Generalitat Valenciana per apropar-lo al “valencià del carrer”, un terme desconegut per a la lingüística. El model lingüístic que s’estava aplicant actualment no genera cap problema a ningú ni ha estat demandat per cap institució competent, ni universitats ni l’AVL. El que pretén el nou govern és tornar a conflictivitzar l’ús del valencià per tal de desanimar tant les persones valencianoparlants com les que tenen interès en aprendre’l a fer-ho i usar la nostra llengua pròpia.

El Sindicat considera totalment inacceptables les mesures que pretén posar en marxa la Conselleria que no busquen altre objectiu que arraconar el valencià en benefici del castellà i impedir la seua expansió i normalització en la societat valenciana. STEPV no acceptarà cap rebaixa en què el professorat demostre la seua competència lingüística en valencià, com passa amb el castellà i insta a la Conselleria d’Educació i al govern valencià a deixar de conflictivitzar el valencià i a potenciar-lo com a la llengua pròpia de les valencianes i valencians que és.

 

Etiquetat com a

llengua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR