Professorat interí

STEPV qualifica d’èxit la primera jornada de vaga del professorat interí

El Sindicat insta a la Conselleria d’Educació a signar un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat del treball al col•lectiu després de les oposicions massives

Un moment de la manifestació d'aquest matí a València

STEPV

dimarts 24 abril 2018 17:33 h

Avui ha tingut lloc la primera jornada de la vaga de tres dies del professorat interí, convocada per STEPV amb el suport de la Coordinadora de Professorat Interí (CPI). El Sindicat qualifica d’èxit aquesta primera jornada, que ha comptat amb un seguiment d’un 30% del professorat interí. STEPV xifra en més de 700 persones la manifestació d’aquest matí pels carrers de València.

La vaga també ha estat convocada per a exigir al Ministeri d’Educació un accés diferenciat i mesures de consolidació

El Sindicat qualifica d’èxit el seguiment de la vaga, tenint en compte que les oposicions del cos de mestres ja estan convocades i que les proves tindran lloc a partir del 26 de juny.
STEPV insta a la Conselleria d’Educació a signar un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat en el treball del professorat interí que no obtinga plaça en les oposicions massives anunciades per la Conselleria d’Educació per als pròxims anys. La proposta de la Conselleria no dóna aquestes garanties.
La vaga també ha estat convocada per a exigir al Ministeri d’Educació un accés diferenciat en la normativa d’ingrés a la funció pública docent, pel qual les places ocupades per docents interins s’oferten a aquest col·lectiu i les places de nova creació i les jubilacions s’oferten al personal que vulga accedir a la docència. D’aquesta manera no competeixen els dos col•lectius per una mateixa plaça. També exigim al Ministeri l’aplicació de l’article 61.6 de l’Estatut Bàsic de l’Empleat Públic, pel qual en situacions extraordinàries com l’actual (amb vora un 25% d’interinitat) es puga accedir a la funció pública docent per concurs de mèrits.
El conflicte generat per la convocatòria de 13.000 places per als pròxims anys continuarà en el temps si no s’assoleix aquest pacte d’estabilitat i es dóna garanties de continuïtat en el treball. Segons declaracions del Conseller d’Educació, Vicent Marzà, el treball està garantit, però el Sindicat no té garanties que això serà així i només es podrà llançar un missatge de tranquil•litat al col•lectiu si se signa un pacte que ho garantisca.
En altres comunitats autònomes també s’han convocat o es convocaran jornades de vaga en el mateix sentit que al País Valencià. Cal recordar que l’acord signat entre CCOO, UGT, CSIF i el Ministre Montoro en març de 2017 ha permés la convocatòria d’oposicions massives en la funció pública, també en l’àmbit de la docència, però no s’ha tingut en compte l’estabilitat del professorat interí en aquest acord, fet que reclamem des de STEPV i la CPI.
Per tant, cal garantir la continuïtat del treball al col•lectiu per tal de posar fi al conflicte col•lectiu, tant per part de la Conselleria d’Educació com del Ministeri.
Durant l’assemblea en la Plaça Manises de València quan a finalitzat la manifestació també s’ha animat al col•lectiu a continuar en la mobilització i a secundar la vaga general de professorat convocada per al pròxim 16 de maig.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR