Professorat interí
Convocatòria de manifestació del personal temporal i interí a València el 19 de març
La manifestació recorda al Govern que un any desprès de la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) res no ha canviat: seguim amb l’abús sistemàtic de la temporalitat a les administracions públiques, amb l’absència de mecanismes de sanció per penalitzar aquesta conducta i sense una solució pel personal afectat.

La manifestació s’enquadra en un conjunt de mobilitzacions arreu de l’Estat i, concretament, al País Valencià, està convocada per la Coordinadora d’Empleats Públics en Frau de Llei de la Comunitat Valenciana, Intersindical Valenciana, FAC-USO, CNT i CGT. Convé senyalar que la Coordinadora i les organitzacions sindicals participants representen una part important de les empleades i empleats públics als sectors d’ensenyament, sanitat i funció pública de l’administració autonòmica; però també a l’administració local amb col·lectius dels principals ajuntaments i de les Diputacions, així com, també, a l’administració central.
La manifestació s’enquadra en un conjunt de mobilitzacions arreu de l’Estat
La marxa s’iniciarà a la Plaça de Sant Agustí a les 11h, continuant per carrer Xàtiva, Marqués de Sotelo, Plaça de l’Ajuntament, carrer Sant Vicent, Plaça de la Reina, carrer Micalet, per finalitzar a la Plaça de la Mare de Déu on es llegirà un manifest com a cloenda. En el recorregut i per garantir les mesures de protecció social front a la covid-19, s’ha habilitat un important servei d’ordre que vetlarà pel manteniment de la distància de seguretat de 2 metres entre persones, entre les tres columnes en les que es dividirà la manifestació i, sobre tot, entre els diferents col·lectius una vegada s’arribe a la Plaça de la Mare de Déu. En aquest sentit, es difondrà entre les persones participants, material per recordar les mesures de prevenció i es disposarà de gel hidroalcòholic i mascaretes de reserva per les persones participants.
Entre les reivindicacions de la manifestació destacarà l’exigència de la fixesa del personal en abús de temporalitat com a mecanisme de sanció de les administracions incomplidores i per reparar a les persones víctimes d’aquestes conductes. Doncs, és una evidència, com així ho manifesta el TJUE, que els poders públics han fet deixadesa de la seua obligació de fer una transposició correcta de les normes europees a la legislació interna en matèria d’ocupació pública i que, al parer d’aquest Tribunal, en absència d’altres previsions de sanció a la normativa interna, la fixesa constitueix un mecanisme de sanció adequat i suficientment dissausori.
Un argument que es veu reforçat quan el TJUE afirma que altres fórmules emprades pels tribunals i administracions públiques no constitueixen mecanismes de sanció, com és el cas de la declaració de personal indefinit no fix o de la convocatòria d’ofertes d’ocupació massives, com les que estan desenvolupant-se en aquest moment en aplicació de l’acord del Govern amb els sindicats CCOO, CSI-F i UGT. Raó per la qual, també s’exigirà la congelació de les convocatòries previstes a aquestes ofertes que no estiguen en execució, fins que es resolga el problema del personal temporal en frau de llei
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.