Oposicions

STEPV proposa l’ajornament de les oposicions als conservaris superiors de l’oferta 2016

La negociació d’oposicions de catedràtics de música i arts escèniques i les comissions de serveis s’ha ajornat per manca de temps

dijous 05 maig 2016 16:57 h

De la mateixa manera que STEPV ha demanat l’ajornament de les oposicions en 2016 en tots els cossos, en la Mesa Sectorial sobre la convocatòria d’oposicions als cos de catedràtics de música i arts escèniques, STEPV ha demanat novament l’ajornament d’aquestes oposicions, en les especialitats proposades en l’oferta pública de 2016, per tres motius, bàsicament. En primer lloc, fa molts anys que no es convoquen oposicions en aquest cos i les persones aspirants no tenen temps per a preparar unes oposicions en condicions a dos mesos vista. En segon lloc, les proves pràctiques requereixen molt de temps i, preveient la gran afluència de persones que es presentaran a les oposicions, els tribunals no tindran temps material per realitzar-les en condicions. A més, moltes d’aquestes proves no s’ajusten a la pràctica docent real, especialment pel que fa a les especialitats teòriques (Pedagogia, Història de la Música, Anglés, etc.). I, finalment, no hi ha cap pla d’estabilitat per al professorat interí que permeta la continuïtat en el treball. En algunes especialitats s’ha ofertat el 100% de les places ocupades per docents interins i, per tant, es juguen a unes proves mantindre el lloc de treball. A més, els requisits d’acreditació de la tutela d’investigacions dels projectes de fi de títol de l’alumnat poden impedir que docents interins que ja tutelen aquestes investigacions no puguen presentar-se.

La Conselleria ha acceptat algunes aportacions de STEPV al barem, però s’ha mostrat reticent a modificar altres aspectes

Quant a la convocatòria concreta, STEPV ha presentat una bateria de propostes a proposta del professorat d’aquests ensenyaments per a millorar el procediment i garantir que el professorat interí puga presentar-se a les oposicions.
Algunes d’aquestes propostes fan referència al barem de mèrits, altres a les característiques de la guia docent que s’ha de defensar i altres a les proves pràctiques. Totes les aportacions apunten a fer més coherent la convocatòria tenint en compte, a més, la manca de temps per a preparar-les amb garanties, si finalment no s’ajornen aquestes oposicions, com demana el Sindicat.
La Conselleria ha acceptat algunes aportacions de STEPV al barem, però s’ha mostrat reticent a modificar altres aspectes plantejats pel sindicat. L’administració al·lega que cal convocar oposicions per a estabilitzar les plantilles, a la qual cosa ha respost STEPV que, mentre no hi haja garanties que el professorat interí es puga presentar en condicions i garanties de continuïtat en el treball, molts interins poden perdre el seu lloc de treball. Per tant, l’argument d’estabilitat de les plantilles no es garanteix convocant oposicions, sinó buscant processos de consolidació de qui està treballant de fa anys en l’àmbit educatiu.
Si es manté la convocatòria d’aquestes oposicions en les condicions proposades per la Conselleria, STEPV no es fa corresponsable si els tribunals no tenen temps per acabar amb garanties per a totes les persones aspirants en els terminis establerts. Així i tot, STEPV farà un seguiment atent al desenvolupament d’aquestes oposicions per evitar cap afectació negativa a les persones aspirants.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR