Professorat interí

STEPV posa en marxa una campanya de reclamacions dels sexennis per al professorat interí

A més, està estudiant l’aplicació de sentències europees que estabilitzen el professorat interí

STEPV

diumenge 14 febrer 2016 15:10 h

La Conselleria d’Educació ha presentat recurs al Tribunal Suprem contra la sentència guanyada per STEPV contra l’article 1 del Decret de Sexennis que deixa fora el professorat interí.

La Confederació d’STES està preparant unes jornades sobre l’accés a la funció pública i l’estabilitat del professorat interí

STEPV critica aquesta mesura i insta a la Conselleria d’Educació a aplicar la sentència de forma immediata i a reunir-se urgentment amb el Sindicat per a tractar l’aplicació de la sentència.
El Sindicat ha posat ja en marxa una campanya perquè el professorat interí que no té cap procés obert respecte a la demanda de reconeixement i cobrament dels sexennis, sol·licite immediatament aquest dret a la Conselleria d’Educació. Recordem que el reconeixement dels sexennis es produeix en el moment que s’interposa la sol·licitud, i que les sentències individuals guanyades per STEPV així ho estan reconeixent. La pròpia Conselleria està reconeixent el dret a l’abonament des del moment en què s’interposa la reclamació, malgrat que no els estiga abonant. L’enllaç a la campanya el trobareu ací.
D’altra banda, el Sindicat està estudiant les sentències guanyades per docents interines italianes que els reconeix el dret a l’estabilitat després d’anys de treballar com a docents amb vacant. STEPV i la Confederació de STES estan estudiant aquestes sentències per reclamar la seua aplicació a l’estat espanyol. Recordem que al País Valencià s’ha abusat de la figura del professorat interí, de manera que molts docents en aquesta situació porten molts anys prestant serveis sense tindre garanties de consolidació com sí que passa en l’empresa privada.
De fet, la Confederació d’STES està preparant unes jornades per a tractar el tema de l’accés a la funció pública i l’estabilitat del professorat interí i no descarta iniciar una campanya per reclamar aquesta estabilitat atenent la sentència europea esmentada.

Etiquetat com a


Comentaris

Maria Silvia Roig Valls

25 abril 2016 / 22:19 h

Fa uns dies vos he enviat un correu i la meua credencial per a vore si podeu esbrinar-me si en cas d’acabar el curs en el mateix centre cobraria l’estiu. És injust estar pràcticament tot el curs (vaig començarel 9 de setembre) en un centre i no cobrar l’estiu , si compares amb vacants donades després que sí el cobren. Vaig parlar per telèfon amb Carme Jordà. Sabeu alguna cosa?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR