Professorat interí

Professorat interí: passes per a reclamar els sexennis

Procediment de reclamació proposat pel Sindicat per al reconeixement i abonament dels sexennis.

dilluns 08 febrer 2016 14:06 h

Després de la roda d’assemblees de professorat interí, de les consultes als serveis jurídics del Sindicat i de la decisió de la Conselleria d’Educació de recórrer la sentència guanyada per STEPV, però alhora de negociar un calendari de pagament dels sexennis al professorat interí, el Sindicat proposa el següent:

És important presentar la reclamació que enllacem a la Conselleria d’Educació el més prompte possible

  1. Tot el personal interí que complisca els criteris per al reconeixement i abonament del sexennis (sis anys d’antiguitat mínim i 100 crèdits de formació/millora de la qualitat educativa) que presente la reclamació que enllacem per a generar el dret del reconeixement i cobrament del sexenni sempre i quan no haja iniciat ja el procediment de reclamació.
  2. La resta del personal, és a dir, qui ja tinga sentència i/o estiga en procés judicial o haja presentat ja la reclamació a la Conselleria abans de la sentència de STEPV que anul·la l’article 1 del Decret de sexennis, ha d’esperar a les resolucions judicials o a la resposta de la Conselleria d’Educació, segons el cas.
  3. Segons el resultat de la negociació que proposa la Conselleria, el personal comprés en l’apartat 1 podrà continuar el procediment judicial si la resposta de Conselleria és desestimatòria o si no hi ha resposta en tres mesos, o bé paralitzar la continuació del procediment judicial si la negociació és satisfactòria.

STEPV convocarà noves assemblees després de conéixer la proposta de la Conselleria per conéixer l’opinió del professorat afectat i, si és el cas, continuar o no amb el procediment judicial.
Recordem que primer cal interposar la reclamació a la Conselleria d’Educació i, si la resposta és desestimatòria o no hi ha resposta en tres mesos, es pot continuar el procediment interposant recurs contenciós administratiu. Si arriba aquest moment aconsellem que us poseu en contacte amb els serveis jurídics de STEPV per valorar la forma i el moment més oportú per continuar amb el contenciós.
És important presentar la reclamació que enllacem a la Conselleria d’Educació el més prompte possible perquè el dret al reconeixement del sexenni es produeix a partir d’aquest fet, a no ser que en la negociació amb la Conselleria d’arribe a algun acord diferent.

Descarrega’t el model de reclamació

Comentaris

Maria Carmen Rubio Lluch

15 juliol 2016 / 16:35 h

Estic treballant al cos de mestres des de novembre del 1996,sóc interina i generalment estic a Educ Infantil. per a fer la reclamació del sexenis cal que ompliga aquest full i demane a Conselleria el full de servicis.No ho he demanat en cap moment.Em correspon demanar-ho ?


Marc Candela Ruiz

22 juliol 2016 / 07:48 h

Sí, fes-ho el més prompte possible, així generaràs el dret al reconeixement del sexenni des del moment que el presentes.
Salut


Llucia Ortola Vilata

04 octubre 2016 / 23:40 h

Treballe com a mestra interina desde 1995. No es poden demanar d’un cop els 3 sexenis que em correspondrien per temps treballat i per tindre molt més de 100 crèdits per cada periode de sis anys treballats?


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR