Llengua

STEPV mostra el seu suport a la plantilla del CEIP Mediterrani d’Alacant

El Sindicat mostra la seua preocupació per aquest atac a la plantilla del centre que s’emmarca en una campanya d’assetjament llançada per una minoria  

divendres 21 maig 2021 12:37 h

El Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià – Intersindical Valenciana (STEPV), sindicat majoritari de l’ensenyament públic valencià, manifesta el seu total i incondicional suport a la directora, la mestra, la inspectora, la plantilla i la comunitat educativa del CEIP Mediterrani d’Alacant davant la denúncia d’un pare, que alhora és dirigent d’un partit d’extrema dreta, per haver distribuït una circular en valencià. En la denúncia, per la via penal, que ha estat admesa pel tribunal, es demanen 15 anys d’inhabilitació per haver rebut text escrit en castellà que incloïa, per errada, una part en valencià ja que totes les circulars del centre s’envien en les dues llengües oficials del País Valencià. El Sindicat valora positivament la reacció de la comunitat educativa del centre, del professorat valencià, la Conselleria d’Educació i de nombroses entitats i institucions valencianes en suport de les persones denunciades.

STEPV recorda a tot el professorat i a tots els centres que està a la seua disposició davant qualsevol nou atac

STEPV mostra la seua preocupació per aquest atac a la plantilla del centre que s’emmarca en una campanya d’assetjament llançada per una minoria, poc representativa de la societat valenciana, contrària a les llibertats i la democràcia, així com la llengua i cultura valencianes i la normalització lingüística del País Valencià. El Sindicat ha vingut advertint, des de fa anys, que determinades actituds, actuacions i declaracions sobre la llengua i l’ensenyament, que es fan des de determinats partits polítics, generen un clima insuportable, no només als centres docents sinó també al conjunt de la societat valenciana i posen el focus en el professorat que pateix, com en aquest cas, un assetjament sistemàtic per part de persones i entitats antivalencianes i antidemòcrates, més pròpies de temps passats que d’una societat moderna i avançada.
El Sindicat recorda que l’estat espanyol va subscriure la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, que està en vigor des de l’1 d’agost de 2001, que reconeix les llengües definides com a “regionals o minoritàries” com a expressió de riquesa cultural i compromet els estats signants a fer possible l’ensenyament, en tot o en part, en aquestes llengües i també a poder usar-les a l’Administració, la justícia i els mitjans de comunicació, entre altres àmbits.
En aquest context, STEPV considera necessària una aporta clara, decidida i valenta del conjunt de les entitats i institucions valencianes en defensa de la convivència i de la igualtat lingüística que es veuen amenaçades per actuacions d’odi com aquesta. És per això que planteja la necessitat d’un Pacte Valencià per la Igualtat Lingüística que servesca per establir els objectius i les actuacions necessàries per avançar en el procés de recuperació i normalització lingüística.
Finalment, STEPV recorda a tot el professorat i a tots els centres que està a la seua disposició davant qualsevol nou atac, al temps que anima al conjunt de la comunitat educativa valenciana a mostrar el seu suport al centre assetjat i a actuar amb fermesa en la defensa dels valors democràtics, de l’escola pública i del valencià. 

Etiquetat com a

llengua

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR