Meses de negociació

STEPV manté la proposta d’una regulació específica per a la jornada continuada

A més, demana dotació pressupostària per garantir-ne l’aplicació

STEPV

dimecres 05 juny 2013 17:00 h

Aquest matí ha tingut lloc una Mesa Sectorial per a tancar el tema del Club de los Deberes a Castelló i, posteriorment, s’ha realitzat una Mesa Tècnica per a tractar els premis a l’educació i l’aplicació de la jornada continuada de forma experimental en 9 centres educatius.

L’administració ha afirmat que els nou centres educatius ja estan designats

STEPV ha demanat la retirada dels dos primers punts. Conselleria pretén aparentar una imatge de lluita contra el fracàs escolar -en el cas del Club de los Deberes- i de col·laborar en la dignificació social del professorat -en el cas dels premis a l’educació- mentre està retallant ajudes a l’alumnat (beques de transport i menjador escolar, llibres de text, etc.) i retallant les condicions laborals del professorat que són la base, precisament, de la consideració social del docent i de la seua tasca. És una política hipòcrita per part de la Conselleria que posa en marxa aquestes normatives amb efectes purament propagandístics.
Quant a la regulació de la jornada continuada de forma experimental en nou centres educatius (tres per província), STEPV ha reiterat els arguments que va exposar en la reunió del passat 16 de maig entre administració, sindicats i associacions de pares i mares. És a dir, que es regule de forma específica i desvinculada de qualsevol altre programa o àmbit per tal que qualsevol centre educatiu en què la comunitat educativa ho consensue ho puga aplicar. També ha tornat a demanar que l’aplicació de la jornada continuada tinga una dotació pressupostària per tal de facilitar-ne l’aplicació en els centres educatius, per això ha demanat la retirada de l’apartat en què l’aplicació de la jornada no ha te comportar despeses a l’administració.
L’administració ha afirmat que els nou centres educatius ja estan designats (tot i que no ha informat de quins centres són) i que, si quan s’aplique el procediment per aplicar la jornada no es compleixen tots els requisits que marca la resolució, no se’ls aplicarà la jornada ni seran substituïts per altres centres que també ho hagen sol·licitat. També ha afegit que la regulació definitiva s’emmarcarà en el decret d’autonomia dels centres que presentaran en aprovar-se la LOMQE en el congrés.
STEPV continuarà insistint perquè tots els centres que així ho desitgen tinguen dret a sol·licitar la modificació de la seua jornada lectiva per tal d’aplicar el model de jornada continuada.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR