Eleccions sindicals
STEPV i AFID presentaran una única candidatura en les eleccions sindicals de l’ensenyament públic
El Sindicat Associació de Funcionaris Interins Docents de la Comunitat Valenciana (AFID-CV) i el Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià- Intersindical Valenciana (STEPV-Iv) han signat un acord per anar junts a les eleccions sindicals de l’ensenyament públic que tindran lloc el proper dia 4 de desembre de 2018 sota les sigles del STEPV.
Les dues organitzacions ja van anar juntes en les passades eleccions de 2006, 2010 i 2014. Ara ho tornaran a fer a través d’un nou acord electoral, fet des del respecte i l’autonomia de cadascuna de les dues organitzacions sindicals, un acord plural i útil per al conjunt del professorat i, en especial, per al professorat interí. Un acord que pretén anar més enllà de les convocatòries electorals i que suposa aprofundir en la unitat d’acció i el treball unitari que es ve desplegant en els darrers anys.
STEPV i AFID han treballat conjuntament durant els darrers 16 anys en diferents fronts
Les dues organitzacions comparteixen una mateixa visió sobre les polítiques educatives, les alternatives sindicals, les propostes a la problemàtica laboral del professorat i, en particular, del professorat interí. De fet, durant els darrers setze anys han impulsat conjuntament diverses actuacions per millorar les lleis educatives, l’ensenyament públic, l’accés i els processos de consolidació de professorat interí i la millora de les seues condicions de treball.
Els dos sindicats coincideixen en que el professorat interí ja forma part del sistema educatiu i que demostra cada dia la seua capacitat professional, per la qual cosa reclamen que el lloc de treball temporal que ocupa es transforme en fixe. Per això reivindiquen que el conjunt del professorat interí accedisca a la condició de funcionariat de carrera.
A més, totes dues organitzacions van rebutjar, totalment i absoluta, l’acord de rebaremació del professorat interí del passat 3 d’abril de 2013 signat per ANPE, CCOO, UGT i CSIF, sense comptar amb l’opinió del col•lectiu afectat. Un acord que va ser revocat per sentència del TSJCV en estimar un recurs presentat per STEPV. També van treballar pel reconeixement del pagament dels sexennis al professorat interí guanyant, de nou, sentències favorables que van obligar el Consell a regular el seu pagament. Els dos sindicats han treballat, de valent, per aconseguir la consolidació i l’estabilitat del professorat interí en tots els àmbits negociadors: Ministeri d’Educació i Conselleria d’Educació. Unes reivindicacions que són prioritàries per AFID i STEPV. En eixe sentit, la presència de l’STEPV en la Mesa Sectorial d’Educació del MECD, la Mesa General de Negociació de la Funció Pública Valenciana i la Mesa Sectorial d’Educació de la Conselleria d’Educació, així com en les tres Juntes de Personal Docent, és una garantia per portar la veu del professorat interí a totes els àmbits de negociació, un fet que té molta rellevància per poder donar una resposta positiva i satisfactòria a la problemàtica d’un col•lectiu que està demostrat, cada dia, la seua vàlua professional. És per això, que consideren que la millor opció per assolir les reivindicacions, històriques i recents, del personal interí docent és una candidatura conjunta, solvent, unitària, plural, combativa i reivindicativa com la que representa la que es presentarà sota les sigles de l’STEPV.
Finalment, STEPV i AFID es comprometen a continuar treballant per la millora de les condicions laborals del professorat i per exigir més respecte a la seua feina. En concret, volen una major diligència i transparència en els actes d’adjudicació i cobriment de les baixes, l’equiparació total amb les condicions laborals del funcionariat de carrera, la negociació de processos de consolidació i accés a la funció pública i, mentrestant, l’establiment d’un pacte d’estabilitat laboral que garantesca la seua continuïtat en el treball.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.