Sistemes de protecció

STEPV exigeix en el Fòrum Educatiu el manteniment de les mesures actuals quant a ràtios i professorat el curs que ve

Aquesta vesprada el Conseller d’Educació, Vicent Marzà, i el Secretari Autonòmic, Miguel Soler han explicat la reunió d’ahir amb el Ministeri d’Educació i el de Sanitat sobre el curs 2021/22

Un moment del Fòrum Educatiu d'aquesta vesprada

dijous 20 maig 2021 20:39 h

Tal i com va sol·licitar STEPV, s’ha convocat el Fòrum Educatiu després de la reunió d’ahir amb el Ministeri d’Educació i el de Sanitat per a començar a concretar l’organització del curs escolar 2021/22.

Cal negociar les plantilles docents perquè s’incloga aquest personal “extra” en els centres educatius de forma estable

El Conseller ha tornat a agrair a la comunitat educativa tot l’esforç fet durant aquest curs per tirar-lo endavant i ha explicat la reunió d’ahir amb el ministeri i les propostes de la Conselleria, que es resumeix en mantindre les mesures actuals, tot i que flexibilitzant-les ja que el context de setembre serà diferent al de l’actual curs: professorat vacunat, 70% de la població vacunada i, fins i tot, és possible que l’alumnat major de 12 anys es vacune pròximament. En tot cas, la idea és que el curs que ve la presencialitat siga del 100% i tots els dies (ara hi ha centres que la presencialitat és alterna setmanalment).
STEPV ha començat la seua intervenció solidaritzant-se amb el CEIP Mediterrani d’Alacant que està sent sotmés a un assetjament brutal, amb demandes penals contra part de la plantilla, per enviar un escrit a les famílies amb una part en valencià.
Quant al curs que ve, el Sindicat ha defensat que la reducció de ràtios i el professorat “extra” d’aquest curs s’ha de quedar en el sistema educatiu permanentment i no només en moments de pandèmia. A més, cal negociar les plantilles docents perquè s’incloga aquest personal en els centres educatius de forma estable perquè estabilitzen les plantilles. Igualment, respecte a les ràtios. Cal que es mantinguen per a millorar l’atenció educativa, no només en pandèmia.
Sobre les vacunes, el Sindicat ha manifestat el desconcert del professorat amb les notícies que han estat apareixent aquests darrers dies sobre la vacunació amb Pfizer i l’opció de triar l’Astrazèneca amb un consentiment informat. El sindicat ha demanat explicacions sobre aquest darrer aspecte i ha demanat que es deixe de carregar sobre les persones que han rebut la primera dosi la responsabilitat en aspectes dels quals no tenim els coneixements necessaris i molt menys que l’administració es desentenga de qualsevol responsabilitat si l’administració de la segona dosi té alguna repercussió en alguna persona.
La Conselleria ha aclarit, després de les intervencions de les organitzacions de la comunitat educativa, que no s’està parlant de ràtios sinó de la distància de seguretat. Totes les comunitats autònomes i el Ministeri d’Educació estan d’acord en reduir-la a 1,2 metres, atenent a la situació que tindrem a setembre. La Conselleria està treballant ja en com l’aplicació d’aquesta mesura en cada centre educatiu i anirà concretant-se pròximament.
També han explicat que la setmana que ve publicaran un protocol específic per al tancament del curs en el qual es contemplaran els actes de fi de curs que solen convocar els centres educatius.
Sobre la vacunació, la Conselleria ha explicat que s’organitzarà una segona campanya per a finals de juny/juliol i que pròximament convocaran una nova reunió per informar, on també donaran compte del professorat que es va vacunar el 15 de març, just quan es va interrompre la campanya amb Astrazèneca. Respecte a la polèmica de quina vacuna s’ha administrar, la Conselleria d’Educació no és la competent per abordar-ho.

Etiquetat com a

inici de curs formularis

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR