Condicions laborals

STEPV es reuneix amb la Plataforma per la Catalogació de Vacants

El Sindicat comparteix les seues reivindicacions i proposa assemblees per acordar mobilitzacions per aconseguir-les

Moment de la reunió en què la Plataforma ha lliurat un document al Sindicat, amb les vacants que no s'han ofertat

dimecres 04 abril 2018 17:14 h

Aquest matí representants de STEPV s’han reunit amb membres de la Plataforma per la Catalogació de Vacants, que té per objectiu que la Conselleria d’Educació oferte totes les places estructurals del sistema al concurs de trasllats per tal que el funcionariat de carrera tinga més possibilitats d’aconseguir la destinació definitiva desitjada.

STEPV convocarà assemblees del professorat afectat per la situació d’allunyament en la destinació entre el 16 i el 20 d’abril

Tot i que en 2015 i 2017 els concursos de trasllats han estat més amplis, encara hi ha cossos i especialitats que veuen com any rere any no s’oferten totes les vacants existents des de fa anys en el sistema al concurs de trasllats, per la qual cosa es condemna a molt de professorat a destinacions definitives lluny dels seus nuclis familiars.
Aquesta manca d’oferta de places en el concurs és especialment greu en especialitats de Formació Professional, EOI i ensenyaments artístics, a més d’algunes especialitats del cos de mestres o de secundària.
Ara fa dos anys es va crear la Plataforma per la Catalogació de Vacants que aglutina professorat afectat per aquesta situació o que es pot veure afectat a partir del curs que ve, com és el cas d’especialitats d’Art i Disseny, ja que la Conselleria no està ofertant en el concurs totes les vacants del sistema i condemnarà al professorat que ha aprovat recentment les oposicions a destinacions molt allunyades de casa. Cal recordar que només existeixen cinc escoles d’art i disseny en tot el País Valencià, tres a Alacant, una a València i una a Castelló.
La Plataforma ha lliurat a STEPV un document amb una relació de vacants que s’haurien d’ofertar en el concurs de trasllats. El Sindicat comparteix les reivindicacions del col•lectiu i històricament ha demanat a la Conselleria l’oferta de totes les vacants existents en el concurs de trasllats per evitar aquesta situació, fet que s’ha acomplert parcialment, i s’ha compromés a reclamar a la Conselleria l’oferta de les places relacionades en el document lliurat.
El Sindicat ha explicat que tots els anys presenta nombroses al·legacions de vacants que no s’oferten a la Conselleria. A més, enguany STEPV ha proposat a la Conselleria una adjudicació extraordinària en juliol per al funcionariat de carrera perquè puga optar a una plaça per a un curs escolar, fet que permetria l’apropament del personal afectat. Igualment, en la negociació de la convocatòria de les comissions de serveis per al curs que ve, STEPV va sol•licitar que s’introduira un nou criteri que afectaria el professorat amb una destinació a més de 40km del seu lloc de residència perquè li concedisquen la comissió.
També s’ha informat a la Plataforma que STEPV convocarà vaga el pròxim 17 de maig per exigir la negociació de les plantilles, la recuperació de les condicions laborals del professorat i l’adjudicació extraordinària de juliol. Igualment, el Sindicat convocarà assemblees del professorat afectat per la situació d’allunyament en la destinació entre el 16 i el 20 d’abril per a tractar la situació i proposar mobilitzacions perquè s’oferten les places en el concurs de trasllats i s’accepte la mesura d’adjudicació extraordinària en juliol.
El Sindicat valora positivament la reunió i continuarà treballant amb la Plataforma perquè siga efectiva la catalogació i oferta de les vacants en el concurs de trasllats per tal de millorar l’estabilitat de les plantilles i la qualitat de l’ensenyament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR