Arranjament escolar

STEPV es reuneix amb el secretari autonòmic per conéixer els criteris de l’arranjament

STEPV-Iv es va reunir ahir, dimecres 4 de maig, amb el Secretari Autonòmic d’Educació Miguel Soler per tractar diversos temes.

dijous 05 maig 2016 16:34 h

En primer lloc, hem insistit de nou en la urgència de convocar una reunió de la Comissió de Seguiment sobre l’Acord d’Implantació de la Reforma Educativa en centres concertats de País Valencià que data de l’any 1996. Segons sembla, la Conselleria vol deixar tancat aquest tema abans que arribe l’estiu i fixar una convocatòria de reunió de la Comissió de Seguiment en un breu termini de temps. En aquest àmbit de negociació han d’estar les patronals, els cinc sindicats del sector i l’administració. Dos seran els punts que s’abordaran en la primera reunió com a prioritaris, en els quals hem incidit des de sempre a l’administració: la recol·locació de docents que es veuen afectats per la pèrdua d’unitats en centres concertats i la reactivació i actualització de la borsa de centres en crisi. Aquesta reivindicació ha sigut una constant de STEPV des d’abans d’entrar el nou govern i a la fi obtenim un compromís en ferm de l’actual Conselleria.

En segon lloc, ens han informat sobre els criteris que s’han emprat per fer l’arranjament escolar de concertada per al curs 2016/17, fent ús de la normativa actual sobre concerts, que al mateix temps facilitarà als centres. Segons ens han explicat, de les 46 unitats que en principi es suprimirien, atenent a l’estudi de les al·legacions dels centres que porten ja fetes, ens han assegurat que el nombre d’unitats perdudes serà inferior a 10 unitats. Pràcticament han acceptat la major part de les al·legacions. Ens ha aclarit que volen enviar les resolucions una vegada les tinguen tancades totes al llarg de dijous a les entitats titulars dels centres i, cap a finals d’aquesta setmana, publicar-les al diari oficial.

A continuació, STEPV ha manifestat la preocupació per una sèrie de centres que així ens ho han demanat facilitant-nos les seves al·legacions i perquè es revisara en detall la casuística de cadascun abans d’acabar el termini de les resolucions. S’ha pres nota de tot el que li hem dit amb la conformitat que les revisarà.

STEPV farà un seguiment de les resolucions durant aquesta setmana i estarà vigilant en tot moment perquè així siga.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR