Condicions laborals

El Secretari Autonòmic d’Educació informa el Sindicat sobre l’aplicació dels àmbits en ESO per al curs que ve

L’aplicació directa de la cautelaríssima del TSJ podria implicar la pèrdua de 516 llocs de treball en secundària

dimecres 24 agost 2022 18:37 h

El Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, s’ha posat en contacte amb els cinc sindicats de la Mesa Sectorial per a tractar l’aplicació de la cautelaríssima del TSJ guanyada per UGT que suspén cautelarment l’obligatorietat dels àmbits en 1r d’ESO el curs que ve.

STEPV aportarà les propostes que considere escaients per garantir el treball i l’estabilitat del professorat

Soler ha informat al Sindicat que la conseqüència de l’aplicació directa de la cautelaríssima, en cas que tots els instituts decidisquen no fer àmbits, és la pèrdua de 516 llocs de treball de professorat interí, que són els llocs autoritzats per a impartir la codocència dels àmbits i la reestructuració de tots els horaris abans del 12 de setembre. Si desapareixen els àmbits, desapareixen automàticament les places que s’han generat per a atendre’ls en règim de codocència dels àmbits. Igualment, s’haurien de repetir les adjudicacions de comissions de serveis, desplaçaments i supressions i les d’inici de curs de secundària, que afectarien a 12.073 docents, amb la qual cosa seria complicat garantir que el 12 de setembre començaria el curs amb les plantilles completes en els instituts.
La Conselleria, però, ha decidit parlar amb els sindicats per buscar fórmules legals perquè ningú se’n vaja al carrer i que el professorat afectat es mantinga almenys en un centre el més pròxim possible on han estat adjudicats en comissió de serveis, per desplaçament o supressió o en les adjudicacions d’inici de curs. La Conselleria convocarà una Mesa Sectorial el 29 d’agost per a tractar la qüestió i intentar assolir un acord per recol·locar legalment el professorat que es puga veure afectat.
També ha explicat que els instituts han de convocar un claustre i un consell escolar extraordinari per a decidir el manteniment o no dels àmbits abans de l’inici de les classes.
Igualment, la Conselleria ha informat que l’adjudicació del 5 de setembre només es realitzarà en el cos de mestres. La de secundària s’ajornarà fins que se solucione la problemàtica actual derivada de la sentència.
STEPV valora positivament la voluntat de mantindre els llocs de treball del professorat interí i l’estabilitat del funcionariat de carrera que es puga veure afectat i estudiarà les propostes de la Conselleria i aportarà les propostes que considere escaients per garantir el treball i l’estabilitat del professorat.
STEPV ha aprofitat la reunió per retreure al Secretari Autonòmic que no atengueren les peticions dels cinc sindicats de la Mesa Sectorial durant la negociació del Decret de currículum de Secundària, que insistien en eliminar l’obligatorietat d’aplicar els àmbits en 1r d’ESO. En concret STEPV va advertir de les conseqüències legals d’aplicar aquesta obligatorietat, ja que la normativa estatal deixa molt clar que la seua aplicació és voluntària per part dels centres.
Tot i que el Tribunal Superior de Justícia encara no ha entrat al fons del tema és previsible que la mesura cautelar es convertisca en definitiva perquè contradiu la normativa estatal.
El Sindicat vol deixar clar, novament, que s’oposa a l’obligatorietat des àmbits, alhora que és partidari d’afavorir l’autonomia dels centres perquè trien i decidisquen la seua organització acadèmica. Hi ha instituts que des de fa anys els estan aplicant i continuaran fent-ho perquè consideren que és una bona mesura per al seu alumnat. Els àmbits són una mesura organitzativa, però també metodològica que necessita d’un acord del claustre, d’un treball de coordinació entre departaments i d’una formació i implicació del professorat afectat que no es pot imposar per decret, com ha fet la Conselleria d’Educació aquests darrers cursos i en el decret de curriculum de Secundària publicat aquest mes d’agost.

Etiquetat com a

àmbits

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR