Jornada Escolar

STEPV detecta errades en la nova ordre que modifica el procediment de sol·licitud de jornada escolar

La redacció de la Disposició Final crea confusió en els centres amb jornada partida, ja que sembla obligar-los a programar activitats extraescolars

divendres 09 febrer 2018 13:27 h

Respecte a l’errada advertida per STEPV a l’Ordre 2/2018, de 16 de gener, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es modifica l’Ordre 25/2016, de 13 de juny, de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, per la qual es regulen les condicions i el procediment de sol•licitud i d’autorització d’un pla específic d’organització de la jornada escolar en els centres sostinguts amb fons públics de segon cicle d’Educació Infantil, Educació Primària i Educació Especial de la Comunitat Valenciana.

STEPV insisteix en què s’ha de simplificar la normativa i no afegir més entrebancs

El passat 17 de gener es publicava al DOGV la modificació a l’Ordre 25/2016 pel qual es regulava per primera vegada el procediment per a sol·licitar qualsevol centre educatiu la modificació de la seua jornada escolar. Opció feta ja per més del 50% dels centres educatius de tot el País Valencià, amb el vot favorable, com a mínim, del 55% de les famílies.
Dins de les modificacions regulades en aquesta darrera normativa està la referida a l’article 2.1.b): “Les activitats extraescolars organitzades en la jornada escolar fora de l’horari lectiu no tindran caràcter lucratiu, seran d’oferta obligada per al centre i voluntàries per a les famílies. La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport establirà les mesures necessàries per a garantir que cap alumne o alumna en quede exclòs per motius econòmics”.
Fins ací tot correcte, ja que fa referència als centres que sol·liciten canvi de jornada escolar que han d’ofertar activitats extraescolars fins les 17h. Però la disposició addicional setena de la modificació de l’ordre té la redacció següent: Activitats extraescolars. L’apartat b del punt 1 de l’article 2, d’acord amb la modificació introduïda per aquesta ordre, serà aplicable també a la resta de centres que no s’hagen acollit a la regulació de la jornada escolar establida en l’Ordre 25/2016, de 13 de juny.
Aquesta nova disposició final fa que tot el nou articulat afecte a tots els centres educatius, independentment de la jornada escolar que desenvolupen (contínua o partida). És així com ve la confusió traslladada pels centres educatius al Sindicat de l’exigència de planificar activitats extraescolars d’oferta obligada per als centres amb jornada partida en l’horari escolar i fora de l’horari lectiu. El Sindicat ha traslladat aquesta errada de redacció al Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, qui ha aclarit que no és el que volien articular, sinó que el que volien era que independentment del tipus de jornada escolar que cap alumne o alumna quede exclòs per motius econòmics de les activitats extraescolars que s’organitzen. El Director General ha afirmat que estudiaran les maneres de corregir aquesta errada que ha generat confusió en els centres.
Per tant, el Sindicat vol aclarir als centres educatius amb jornada partida que únicament els afecta aquesta norma en el sentit que també han de garantir que cap alumne es quede exclòs de les activitats extraescolars que es programen, sense obligació d’haver de programar-les, tal i com s’interpretava de la disposició final.
STEPV insisteix en què s’ha de simplificar la normativa i no afegir més entrebancs a la regulació del model de jornada escolar i més tenint en compte que ja són més del 50% dels centres els ja han optat per la jornada contínua.

Etiquetat com a

jornada escolar

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR