Novetats

Sobre les accions jurídiques de STEPV davant l’acord de personal interí

El Sindicat ha convocat assemblees avui a les 18:00 a les seus de València, Alacant i Castelló per exposar les accions jurídiques davant l’acord.

dijous 02 maig 2013 14:41 h

Quines accions jurídiques ha adoptat STEPV-Iv?

El 16 de abril de 2013, STEPV-Iv va interposar recurs contenciós administratiu contra l’acord de data 3 de abril de 2013, subscrit per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport i les organitzacions sindicals (entre les quals no hi havia STEPV-Iv) pel qual s’estableix el sistema de provisió de llocs de treball en règim d’interinitat; i contra la denúncia verificada en la mesa sectorial d’Educació, en data 27 de febrer de 2013, de l’acord subscrit per la Conselleria d’Educació i les organitzacions sindicals, pel qual s’establia el sistema de provisió de llocs de treball en règim d’interinitat, publicat per resolució de 26 de novembre de 2010, del director general de Personal de la Conselleria d’Educació, perquè entén que aquestes són irregulars i contràries a dret; aquesta afirmació es fonamenta en el fet que l’esmentat acord subscrit entre l’Administració i algunes organitzacions sindicals signants, de data 3 d’abril de 2013 (sense que en conste la publicació en el DOCV), supleix, de manera irregular, l’anterior acord i deixa aquest últim sense efecte de forma arbitrària i al marge de la legalitat; per consegüent, l’acord de 3 d’abril esdevé nul, puix el “nou” acord és nul.

D’altra banda, des d’STEPV-Iv s’ha sol·licitat a la sala del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que adopte la mesura de suspensió cautelar de l’execució d’acte administratiu consistent en la denúncia de l’acord i del mateix acord.

Pot una persona afectada pel nou acord presentar accions jurídiques individuals?

Des d’STEPV-Iv considerem que totes les persones afectades, tant per la denúncia unilateral de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport com per l’acord subscrit per les organitzacions sindicals signants, hauran de presentar RECURS DE REPOSICIÓ individual en el termini d’un mes a partir de la publicació de l’acord en el DOCV. Aquest recurs s’ha de presentar en la Conselleria d’Educació (es tracta d’esgotar la via administrativa per poder començar la via judicial). El sindicat elaborarà un model de recurs que es distribuirà en les assemblees que se celebren amb aquesta finalitat.

  • Si en un mes la Conselleria no respon hi ha 6 mesos per a interposar recurs contenciós administratiu per silenci administratiu.
  • Si la Conselleria respon hi ha 2 mesos, a partir de la notificació, per a interposar recurs contenciós administratiu.

Models de recurs de reposició:

Amplia la imatge

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR