Mobilitzacions

Sindicats i entitats de les Illes Balears expressen el seu suport a les escoles valencianes

Davant l’anunci del tancament d’escoles públiques i de les supressions de línies en valencià, el sindicat STEI - en contacte permanent amb l’STEPV Intersindical Valenciana i la Plataforma PROU-, en primer lloc ha informat els centres educatius de les Illes Balears i la societat en general del que està passant al País Valencià.

L'acte de suport s’ha celebrat avui al Monestir de la Real, un lloc emblemàtic de defensa del territori, la llengua i la cultura catalana

divendres 28 març 2014 13:53 h

En segon lloc ha proposat a diferents organitzacions representatives de la comunitat educativa i altres entitats de la societat civil, de fer un acte de suport, que s’ha celebrat avui, divendres dia 28 de març, al Monestir de la Real, un lloc emblemàtic de defensa del territori, la llengua i la cultura catalana. I ho farem davant la imatge de Ramon Llull, pare de les lletres catalanes, la llengua i cultura que ens uneix, que presideix el claustre del monestir.

Si es pretén debilitar la llengua a una part del territori això afecta el seu conjunt.

De moment donen suport a les escoles valencianes l’STEI de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, el sindicat FETE-UGT, la FAPA Mallorca, l’Associació de directors d’infantil i primària (ADIPMA), Associació de directors de secundària (ADESMA), l’Associació d’inspectors (ADIDE), les Cooperatives d’Ensenyament, centres molt compromesos amb l’ensenyament en català, l’Assemblea de mestres i professors en català de les Illes Balears, el Fòrum Musicae, els Ensenyants Solidaris, les Dones Educadores i els Enllaçats per la Llengua. Quan arribin més adhesions us les farem arribar.

Amb una pancarta amb el lema “PAÍS VALENCIÀ I ILLES BALEARS, ENLLAÇATS PER L’ESCOLA PÚBLICA EN CATALÀ”. Si es pretén debilitar la llengua a una part del territori això afecta el seu conjunt. Per tant la defensa de la llengua també s’ha de fer des de la unitat d’acció de tot el territori de parla catalana.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR