Mobilitzacions

Per un ensenyament públic i de qualitat: no a les retallades en educació

Manifest llegit ahir en les concentracions per l’escola pública d’Alacant, Castelló i València.

La concentració d'ahir a València.

dijous 04 octubre 2012 09:41 h

Companys i companyes,
Aquest curs 2012/2013 és, sens dubte, el curs més complicat que hem d’afrontar. Estem patint un colp fortíssim a l’ensenyament públic en tots els fronts: retallades salarials, augment de les ràtios i de la carrega lectiva, acomiadament de professorat interí, retallades de beques de menjador, transport escolar i llibres de text, etc.

Estan atacant el model públic d’ensenyament i el seu cor, l’alumnat i els docents, mentre potencien la privatització amb el foment dels Centres d’Iniciativa Social o permeten la segregació d’alumnat per sexes amb la modificació de la llei.
Davant d’aquestes mesures tan lesives, el professorat hem plantat cara en multitud d’accions i mobilitzacions de rebuig i hem pressionat al govern valencià i espanyol per posar fre a les seues polítiques de desmantellament de l’ensenyament i dels serveis públics en general.
Hem donat un exemple de lluita i de compromís per l’escola pública, per les nostres condicions laborals, pel futur del nostre alumnat i per la dignitat de la tasca docent. Hem sigut capaços de contrarestar els intents dels nostres governants de desprestigiar la nostra professió.
Estem convençuts que sense la insistència en la nostra lluita per un ensenyament públic, valencià i de qualitat, les retallades serien molt pitjor encara. Les plantilles estarien més reduïdes, hi hauria més professorat desplaçat o suprimit, serien més els docents acomiadats, etc.
Hem aconseguit victòries parcials. Si en febrer van abonar els deutes als centres va ser per la pressió del carrer, si no han eliminat les pagues extra de juny i desembre de 2013 en els pressupostos és per la pressió del carrer…
Vénen temps complicats encara. Els pressupostos generals de l’estat per a 2013 preveuen fortes retallades en educació. El més que probable rescat a l’estat espanyol tindrà repercussions també en educació. La nova llei educativa empitjora les condicions laborals del professorat. I hem d’estar preparats per a frenar aquestes noves agressions.
Les mobilitzacions han de continuar en cada escola i institut, en cada barri, en cada poble i ciutat. El professorat ha de continuar debatint, reflexionant i proposant accions per a posar fre a les retallades i millorar la qualitat de l’educació. Hem de continuar treballant per restituir el prestigi de la nostra tasca docent, lesionat constantment per l’administració per a justificar les seues retallades.
El nostre futur, el futur del nostre alumnat i de l’escola pública està en joc i no podem permetre que ens roben el futur.
Per l’ensenyament públic i de qualitat, la lluita continua.
Concentració del 5 d'octubre a València

Etiquetat com a

retallades concentració

Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR