Professorat interí

Milers de persones es manifesten a València per la consolidació del personal interí i temporal

La manifestació ha recorregut els carrers del centre de València per a reclamar la consolidació real dels 26.000 docents interins del sistema educatiu valencià

La manifestació, a la seua arribada a la Plaça Manises

dissabte 05 novembre 2022 16:35 h

En plena negociació amb la Conselleria d’Educació de la convocatòria dels processos selectius establerts en la llei Iceta, STEPV ha convocat aquesta manifestació per continuar manifestant el seu rebuig a la manca de transposició de la Directiva Europea 1999/70 contra l’abús de la temporalitat i per exigir la consolidació i l’estabilitat del col·lectiu interí, que no queda garantida.

El Sindicat espera que, després de les mobilitzacions, les administracions recapaciten i donen una solució real

A més, la llei Iceta, incorpora l’amenaça del cessament als tres anys del personal interí, que encara no se sap com s’aplicarà a Educació perquè, ni el Ministeri ni la Conselleria ho han regulat. A preguntes del Sindicat en la Mesa Sectorial d’Educació, la Conselleria no s’ha pronunciat encara sobre com s’aplicarà en educació i al·lega que ho ha de regular el Ministeri.
Respecte a la negociació dels processos de consolidació previstos en la Llei Iceta -concurs de mèrits i concurs oposició “light”- el marge de negociació és pràcticament inexistent, ja que el barem de mèrits serà el mateix per a tots els territoris de l’estat. Aquest barem, establert en el Reial Decret 270/2022, ha estat impugnat per la Confederació d’STES perquè limita els mèrits del personal interí. D’altra banda, la Conselleria d’Educació ha decidit, en contra de l’opinió del sindicat, convocar les oposicions “lights” en juny de 2023, poques setmanes després de resoldre el concurs de mèrits, fent que les persones que participen en un estiguen alhora preparant-se les oposicions sense saber si seran seleccionades o no en el concurs de mèrits.
El Sindicat espera que, després de les mobilitzacions del personal interí, les administracions recapaciten i donen una solució real a la problemàtica de la temporalitat i consoliden el màxim nombre de persones interines per acabar amb l’abús de la temporalitat, sense l’amenaça del cessament als tres anys.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR