Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre l’acord de reducció de l’horari lectiu del professorat

Aquest matí la Conselleria ha enviat el document definitiu de l’acord perquè se signe dilluns que ve

dijous 02 juliol 2020 16:55 h

La Conselleria ha fet arribar als sindicats una proposta d’acord a les organitzacions sindicals i ha explicat en la Mesa Sectorial que convocarà les organitzacions sindicals perquè se signe el pròxim dilluns 6 de juliol si així ho acorden.

STEPV va proposar la setmana passada en Mesa Sectorial que la Conselleria es comprometera a reduir la jornada lectiva del professorat per al curs 2021/22, ja que s’havia informat que el compromís de reduir l’horari lectiu a 18 hores lectives en secundària, FP, persones adultes, ensenyaments artístics i EOI previst per al curs que ve era inviable donada la situació extraordinària actual per la situació pressupostària a la qual s’ha de fer front per garantir les mesures organitzatives, d’increment de plantilla i de seguretat i higiene per al curs que ve.
Arran de la proposta de STEPV, la Conselleria ha convocat la Mesa Sectorial d’avui per donar a conéixer la proposta definitiva que també inclou la creació d’una comissió de seguiment de l’acord i reunions periòdiques entre la Conselleria i les organitzacions signants per analitzar ”la dotació extraordinària que es requerisca de recursos econòmics i de l’increment del professorat necessari per a un adequat funcionament dels centres”.
STEPV analitzarà la proposta en el Consell Nacional, màxim òrgan de decisió entre congressos, el pròxim dissabte 4 de juliol.
D’altra banda, el Sindicat també ha traslladat a la Conselleria les inquietuds que estan arribant dels centres educatius respecte a la proposta d’organització d’aules i de plantilla per al curs que ve, així com de diferents col·lectius de professorat, com de l’especialitat de música en primària, AL… sobre com serà la docència el curs que ve. Igualment ha manifestat la necessitat d’abordar el més prompte possible les concrecions de com serà el curs que ve, especialment mitjançant les instruccions d’inici de curs, de cada etapa educativa, ja que de moment s’està tractant l’organització general però falta concreció en molts aspectes i ha exposat les propostes fetes per diferents col·lectius per millorar el proper curs, dins del marc permés per Sanitat. Igualment, STEPV ha manifestat la necessitat de negociar el pla de contingència per al curs que ve. El Secretari Autonòmic ha contestat que està mantenint reunions amb Sanitat i l’INVASSAT i el més prompte possible convocarà els comités de seguretat i salut laboral per negociar el pla de contingència.
La Conselleria, de la mà del Secretari Autonòmic d’Educació, Miguel Soler, ha contestat a les inquietuds de les direccions dels centres que tenen l’oportunitat de fer propostes sobre l’organització del centre i l’increment de plantilla necessària i que s’estudiarà a partir del 6 de juliol, moment en què finalitza el termini perquè les direccions dels centres realitzen les seues propostes. Així doncs, és molt important que a la planificació prevista per al proper curs, les direccions manifesten la necessitat de plantilla addicional necessària per començar el curs amb garanties.

Proposta d’acord: descarrega-la ací


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR