Meses de negociació

Mesa Sectorial sobre la regulació de la fase de pràctiques

El Sindicat ha presentat una bateria de preguntes en el torn obert sobre temes pendents

dijous 28 setembre 2023 16:30 h

Aquest matí ha tingut lloc la Mesa Sectorial per a tractar la regulació de la fase de pràctiques de les persones seleccionades en les oposicions de 2023.

La novetat en la normativa d’enguany és que es torna a incorporar l’avaluació de la inspecció educativa del professorat en pràctiques, fet que el Sindicat considera innecessari perquè ja hi ha responsables en els centres de fer aquest seguiment diari. Es nomena una persona que ha de tutoritzar el professorat en pràctiques i també intervé la direcció del centre en l’avaluació. La inspecció només intervé una sola vegada, fet que limita molt una avaluació completa del professorat.
D’altra banda, STEPV veu innecessari que el professorat interí que ha superat les oposicions haja de sotmetre’s a una fase de pràctiques, ja que la seua experiència docent ja l’acredita. Tanmateix, el Reial Decret que regula les oposicions obliga a tot el professorat a fer l’any de pràctiques, excepte al que ja és funcionari de carrera i obté una nova plaça per oposició, que té les pràctiques convalidades.
El Sindicat ha reclamat que tota la formació inclosa en la fase de pràctiques siga en horari laboral, facilitant la conciliació de la vida laboral i familiar d’aquestes persones amb l’aspecte formatiu regulat en la resolució. A més, en aquesta línia, s’ha demanat que tota aquella formació que siga de caràcter eminentment teòric es realitze de manera no presencial.
Pel que fa a les visites a l’aula de la persona tutora –l’esborrany estableix 2 visites al mes– considerem que són excessives i que s’haurien de reduir, de manera que aquest aspecte no pose entrebancs en l’àmbit organitzatiu al centre, fet que ocorre sobretot en els centres incomplets. Per contra, la persona que està en pràctiques sols ha de fer 3 visites a l’aula de la persona tutora al llarg del curs, és per això que reclamen certa proporcionalitat entre els dos tipus de visites que inclou la norma.
Finalment, s’ha demanat que la fase d’avaluació acabe el 31 de juliol. L’esborrany estableix com a data límit el 30 de juny, limitant així el termini de 3 i 6 mesos, que han de complir les persones en pràctiques.

Quant al torn obert, STEPV ha plantejat les qüestions següents:
- Pagament tribunals oposicions: han començat a pagar però encara falten. A novembre tenen previst tindre-ho tot gravat i pagat.
- Triennis i sexennis pràctiques 2019 i bretxa salarial: són conscients que està per abonar i constarà també en els pressupostos de l’any que ve per fer-ho efectiu, però no han concretat quan s’abonarà.
- Difícil cobertura: places dels cossos d’ensenyaments artístics que no requereixen el màster de secundària però que és requisit per participar-hi: ho han traslladat perquè se solucione el més prompte possible.
- Publicació del llistat definitiu d’accés a càtedres: tenen molts recursos de tots els procediments que han hagut durant el curs passat, també de càtedres, i a mesura de es resolguen publicaran, però no han donat cap data.
- Han detectat problemes amb el pagament de les nòmines? Avui és el dia de pagament i estan comprovant si hi ha alguna errada. El que sí que han explicat és que intervenció d’hisenda està fiscalitzant el professorat que ha passat del cos de PTFP a Secundària i que encara no tindrà actualitzada la seua nòmina, en molts casos. Si no està resolt abans de Nadal confien que siga immediatament després, però depén d’hisenda.
- Increment horari del professorat de secundària en aplicació de la resolució de 31 d’agost: STEPV ha traslladat la queixa perquè la majoria de centres han hagut d’incrementar l’horari lectiu del professorat per a aplicar la resolució que modifica l’horari de secundària.
- Actualització del decret de permisos i llicències: s’està aplicant un decret ja obsolet perquè la normativa estatal ha millorat alguns permisos. La Conselleria està buscant fòrmules per adaptar la norma autonòmica i STEPV ha exigit que mentrestant s’apliquen les millores estatals.
- Increment de la indemnització per quilometratge en els casos en què s’aplica: és similar als permisos i llicències, la normativa estatal millora el preu del quilometratge però encara no s’ha adaptat autonòmicament.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR