Professorat interí

L’acampada de professorat interí acorda vaga el 24, 25 i 26 d’abril

La Coordinadora de Professorat Interí i STEPV valoren positivament la jornada de mobilització del 3 i 4 d’abril

Un moment de l'acampada d'ahir en la Conselleria d'Educaciò

dimecres 04 abril 2018 13:28 h

Des de les 11h del dia 3 d’abril fins a les 11h del dia 4, més d’un centenar de docents interins es van concentrar als jardins de la Conselleria d’Educació amb la idea de passar-hi 24 hores. El motiu de l’acampada interina era l’exigència a la Conselleria d’establir un pacte d’estabilitat que realment garantisca la continuïtat del treball d’aquest col•lectiu després de les oposicions massives anunciades per l’administració.

STEPV i la CPI animen el professorat interí a participar en les jornades de vaga i en les accions que es convoquen

L’anunci de les 13.000 places que es convocaran entre 2018 i 2021 es va produir el juliol passat en premsa sense negociar-se prèviament, just després de les jornades que STEPV i la CPI van convocar en la pròpia Conselleria. Aquest anunci està generant, des de llavors, molta inquietud i intranquil•litat en el col•lectiu perquè aquest sistema no garanteix que qui no supere el procés de concurs oposició puga continuar treballant.
STEPV va exigir la negociació d’un pacte d’estabilitat per fer realitat aquesta garantia de continuïtat en el treball i, malgrat que la Conselleria va acceptar negociar-lo, la seua proposta no garanteix la continuïtat en el treball després de les oposicions massives.
Per això, la CPI va decidir convocar aquesta acció el 3 d’abril, dia simbòlic per al col·lectiu perquè eixe dia es va signar el nefast acord de professorat interí en 2013, que finalment va ser tombat pels tribunals atenent el recurs de STEPV i d’una llarga lluita de vagues i mobilitzacions durant dos anys.
Durant la jornada del 3 i 4 d’abril, s’han celebrat diverses activitats, com xarrades sobre la consolidació del personal interí, la situació del pacte d’estabilitat, les possibilitat jurídiques per millorar la situació, etc. També es va celebrar una assemblea en què es va tractar la proposta de vaga del professorat interí plantejada per STEPV i es va acordar convocar tres jornades de vaga el 24, 25 i 26 d’abril.
La Conselleria va decidir tancar les portes del recinte a les 16h. Aquest desallotjament de les persones concentrades va obligar a continuar la jornada reivindicativa a les escales de la Direcció Territorial d’Educació, a l’avinguda de Gregorio Gea de València, i a passar la nit allí.
En la jornada d’aquest matí, s’ha registrat un manifest (que adjuntem) en què es concreten les reivindicacions del col·lectiu.
STEPV i la CPI animen el professorat interí a participar en les jornades de vaga i en les accions que es convoquen per tal que la Conselleria atenga les reivindicacions i es garantisca la continuïtat en el treball després de les oposicions massives.

Etiquetat com a

b_setmanal_1 acampada

Comentaris

Alejandro Vazquez Felipe

04 abril 2018 / 16:39 h

Hola compañer@s,
Sigo sin recibir respuesta a mis sugerencias. Respecto a la convocatoria de huelga, ya dije que no pienso hacer más huelgas “benevolentes” con la Administración y que lo único que causan es desgaste en nuestro colectivo.
Vuelvo a dejar el mensaje anterior a ver si esta vez se contesta. Saludos.

Creo necesaria una huelga del profesorado interino ante el ERE-Oposición que se nos avecina. Sin embargo, si se hace una huelga opino que no valen las medias tintas. Se debe hacer para desestabilizar y así presionar, y si no, no hacerla. Es decir, una huelga de un día en un día que además no cree ningún tipo de consecuencias en el funcionamiento de los centros, lo único que sirve es para que la Administración se ahorre un día de sueldo. Soy partidario de varios días de huelga en varios días clave (evaluaciones finales). Ahí sí que tendremos la sartén por el mango. Seguramente no tendríamos que llegar a hacerla porque la Conselleria terminaría atendiendo a nuestras demandas, ante el caos que se produciría de hacerse la huelga. Por favor, me gustaría conocer vuestra opinión al respecto y también saber si habría algún impedimiento legal a hacer las huelgas en días de evaluación. Saludos cordiales


Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR