Mobilitzacions

La Plataforma se suma a la Vaga General del 29M i anima a no utilitzar els serveis educatius

La crida es fa per aturar les retallades i agressions als drets laborals i per canviar la política econòmica.

dimarts 27 març 2012 11:57 h

Actualment estem patint al País Valencià un atac sense precedents contra els serveis públics l’agressió més forta del qual ha estat el recent Decret Llei 1/2012 autonòmic que devalua els drets laborals de les treballadores i treballadors dels serveis públics valencians i en concret a l’ensenyament. Aquesta mesura culmina un procés de disminució de la inversió en educació pública que hem patit els darrers tres anys que ha suposat la pèrdua de més de 2.400 llocs de treball, dels programes de reforç i compensació educativa, de l’oferta i la qualitat de la formació professional i el dret a l’accés a un ensenyament públic de qualitat i en valencià dels estudiants.
Aquesta política educativa i econòmica ha suposat també una pèrdua important de la qualitat i l’abast de l’ensenyament públic com ara l’impagament de beques de menjador, la reducció de grups de desdoblament, la reducció de grups d’ensenyament en valencià, la no substitució del professorat, la rebaxaida de l’ajut en llibres, l’augment de les ràtios a tots els nivells educatius, l’augment de les taxes universitàries, la reducció de la inversió i impagaments a les universitats públiques.
A aquestes agressions cal afegir la reforma laboral acabada d’aprovar pel govern espanyol que rebaixa els drets laborals de les treballadores i treballadors als nivells més baixos coneguts des de la transició al sistema democràtic.
Per aquestos motius, i en coherència amb el seguit de mobilitzacions que s’estan duent a terme contra aquesta política econòmica i de desmantellament dels serveis públics, les entitats que conformem la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic en defensa dels drets de ciutadania d’estudiants, de pares i mares, de veïns i de treballadores i de treballadors se sumem a la convocatòria de Vaga General del proper 29 març i fem una crida a la ciutadania valenciana a secundar-la i a estudiants i pares i mares en especial a no fer ús del serveis educatius eixa jornada de lluita per aconseguir aturar aquesta política d’atac als serveis públics i als nostres drets laborals i canviar-la per una aposta clara per millorar l’educació valenciana com a millor forma d’eixir de l’actual entorn de crisi econòmica.
València, 23 de març de 2012


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR