Mobilitzacions

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic crida la ciutadania a secundar la vaga general

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic fa una crida a la ciutadania perquè done suport a la vaga general i de consum del 14-N.

divendres 09 novembre 2012 18:04 h


Les organitzacions components de la plataforma convoquen la ciutadania a lluitar contra les retallades i la política educativa dels governs central i autonòmic.

La plataforma, d’àmbit autonòmic i formada per les organitzacions, FAPA-València, CCOO, UGT, STEPV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, SEPC, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAPA-Enric Valor i FAPA-Penyagolosa, valora que a l’Estat espanyol, i especialment al País Valencià, la ciutadania està patint els atacs d’una política econòmica basada en els interessos dels grups de poder econòmic i la ideologia neoliberal que propugna reducció del dèficit públic mitjançant les retallades en inversió pública. A aquestes agressions cal afegir la política educativa que en aquests moments està imposant el Partit Popular, reflectida en la proposta de LOMQE en l’àmbit estatal i en les iniciatives de retirada de recursos i de drets educatius i lingüístics, amb l’aprovació d’un decret sobre el plurilingüisme que margina el valencià de l’administració educativa autonòmica.

Les polítiques econòmiques europees han deixat més de 24 milions de persones en l’atur

Les organitzacions socials i sindicals considerem, per tant, que és necessari que la ciutadania es mobilitze per fer palés el seu rebuig a aquesta política i el domini dels mercats, i per defensar el dret a l’accés a l’educació, els drets lingüístics i els drets fonamentals.
La plataforma vol destacar també un seguit de raons per les quals tothom ha de veure’s implicat i animat a sumar-se a la convocatòria del dia 14 de novembre:

  • Perquè les retallades en educació, els increments a les taxes universitàries, la reducció de les beques i la reforma educativa que promou el govern deterioren la qualitat de l’ensenyament; priven molts joves de la possibilitat d’accedir a estudis superiors i imposen una educació classista, sexista i conservadora que solament beneficia els sectors privats i religiosos de l’ensenyament.
  • Perquè les polítiques econòmiques europees dirigides per la veu dels poderosos han deixat més de 24 milions de persones en l’atur.
  • Perquè a Espanya els efectes de la reforma laboral i de les polítiques de reducció del dèficit han incrementat l’atur fins al 25% de la població activa. Més d’un milió set-centes mil famílies tenen tots els membres en l’atur.
  • Perquè els joves estan condemnats a l’atur (més del 52%), a l’exclusió social o a l’emigració.
  • Perquè les retallades en investigació i ciència perjudiquen les possibilitats de recuperació econòmica en el present i el desenvolupament del futur; a més d’expulsar d’Espanya talents reconeguts, dels quals s’aprofiten altres països.
  • Perquè les retallades en l’aplicació de la llei de dependència deixa milers de persones, les més necessitades, sense una atenció adient, i milers de treballadores i treballadors sense ocupació.
  • Perquè així no eixirem de la crisi. Fa diversos anys que patim aquestes polítiques i estem pitjor que abans.
  • Perquè el sacrifici no és compartit per tota la societat. Les elits econòmiques i financeres se salven de la crisi i fins i tot en trauen beneficis, a l’abric del govern.
  • Perquè el govern està fent tot el contrari del que va prometre en la seua campanya electoral cometent un frau democràtic.

La PDEP crida, per tant, tota la comunitat educativa a secundar la vaga del dia 14 per fer palesa la protesta: no portant l’alumnat a escolar, no anant a escola, no anant a treballar, no consumint i participant activament en els piquets informatius i en les manifestacions de les 18.30 a les tres capçaleres de província.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR