Llengua

La matrícula a les proves lliures de certificació del de Valencià a les EOI s’esgota en menys d’un minut

STEPV torna a reclamar que s’incremente l’oferta d’aquestes proves de la JQCV per atendre la gran demanda que hi ha

Moltes persones no han pogut sol·licitar cita perquè s'havien esgotat en temps rècord

dimecres 01 març 2023 14:08 h

Aquest matí s’havia obert el termini per inscriure’s a les proves lliures de certificació de valencià. A partir de les 11h d’avui, i fins les 11h de demà, es podia demanar cita prèvia per a obtindre data per a la matrícula. En menys d’un minut s’han donat totes les cites prèvies fet que ha deixat fora del procediment moltes persones.

La JQCV només convoca una vegada a l’any les proves de valencià, quan abans se n’ofertaven dues vegades a l’any

Novament ha passat que la demanda per obtindre certificats de valencià ha sobrepassat l’oferta de l’administració. En concret, la JQCV només convoca una vegada a l’any les proves de valencià, quan abans se n’ofertaven dues vegades a l’any. Aquest fet provoca que moltes persones busquen l’alternativa de l’EOI o de les universitats (CIEACOVA) per inscriure’s a les proves que oferten i que, com ha tornat a passar, s’esgoten en temps rècord.
El Sindicat no entén com la Direcció General de Política Lingüística, coneixent aquesta situació, no amplia l’oferta de proves de la JQCV per donar més oportunitats a les persones que volen examinar-se dels diferents nivells de valencià i sobrecarrega les EOI i al seu professorat, que han d’assumir un alumnat que no s’està formant en aquestes escoles. El professorat de les EOI es queixa any rere any del volum de feina que suposa atendre aquestes proves, quan existeix un organisme específic per a realitzar-les que és la JQCV que, a més, ha reduït l’oferta de convocatòries.

STEPV exigeix, novament, a la Conselleria d’Educació que pose solució immediata a aquesta situació i atenga la gran demanda que hi ha de persones que volen examinar-se de valencià. El Sindicat traslladarà, també novament, aquesta queixa a l’administració.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR