La IE denuncia la pèrdua de llibertat i la necessitat d’apoderament del professorat

La campanya de la Internacional de l’Educació se centra enguany en la disminució de les llibertats a què s’enfronta la professió i en la necessitat d’apoderament dels treballadors i les treballadores de l’ensenyament en un món ple de dificultats.

dijous 05 octubre 2017 12:43 h

Hui 5 d’octubre, amb motiu del Dia Mundial de les persones docents, cal destacar el paper fonamental que exerceix el professorat a l’hora d’ajudar a enfortir la societat en dotar els xiquets i les xiquetes, joves i adults, dels coneixements i aptituds necessaris per a tenir vides satisfactòries.

En molts llocs el professorat està sent despullat de la llibertat i suport que necessita per proporcionar a l’alumnat una educació de qualitat. És per això que el lema de la Internacional de l’Educació (IE) d’aquest any és “Ensenyar en llibertat, donar poder a les persones docents”. “La llibertat acadèmica és fonamental per a les persones docents en qualsevol nivell d’educació, però és especialment crucial per a les d’ensenyament superior i cal donar suport a la seua capacitat per innovar, explorar i estar al dia de les últimes investigacions pedagògiques”, diu una declaració conjunta de la Internacional de l’Educació (IE), la UNESCO, l’Organització Internacional del Treball (OIT), el PNUD i la UNICEF.

El Dia Mundial de les persones docents d’aquest any també commemora el 20é aniversari de la Recomanació de la UNESCO relativa a la condició del personal docent de l’ensenyament superior, que posa en relleu les condicions de treball cada vegada més difícils del personal de les institucions d’educació superior. Les condicions laborals precàries, com els contractes temporals de curta durada, afegides a la pèrdua de llibertats, són motiu de preocupació dins de la comunitat acadèmica.


Comentaris

Encara no hi ha comentaris per a aquesta entrada.

Comenta

Has d'estar registrat per a deixar comentaris.


  • Aquesta és l'opinió personal de les i dels internautes, no d’Intersindical Valenciana.
  • No està permés fer comentaris o manifestacions que atempten contra el dret a la llibertat d'expressió legalment establit ni que siguen contraris a l'honor, intimitat o dignitat de les persones o organismes.
  • Ens reservem el dret a eliminar els comentaris que considerem que incompleixen el punt anterior o que tracten qüestions alienes a la temàtica dels articles.
  • Els comentaris seran publicats una vegada hagen sigut revisats.
  • No és acceptable la publicitat i serà tractada com a "spam" o correu no desitjat.
  • Està prohibit l'ús de noms o identitats falses. Cas que es detecte aquesta situatió, el comentari serà esborrat. Així mateix, està prohibit incloure en els missatges o comentaris dades de caràcter personal o qualsevol altra informació que revele la identitat de les persones físiques o jurídiques, especialment relatives a menors d'edat.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR